]]>

Arrangement

EU og USA - vil techgiganterne splitte alliancen?

Djøf og Europa-Parlamentet sætter det transatlantiske forhold under lup med en række vidende og markante stemmer. Dette er det tredje arrangement ud af tre.

Hvad handler webinaret om?

Europa-Kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen mener, at techgiganter som Google og Amazon skal dele data med små og mellemstore virksomheder for at sikre et mere konkurrencedygtigt marked. Sociale medier som Facebook og YouTube skal stå til ansvar for det indhold, som brugerne lægger op på deres kanaler for at komme desinformation til livs. Og samtidig skal borgernes ytringsfrihed sikres, ligesom der skal være klagemulighed, hvis indhold slettes, eller borgerne nægtes adgang til de sociale medier. Det er hovedpointerne i de to forhandlingsdokumenter 'Digital Services Act' og 'Digital Markets Act', som Europa-Kommissionen præsenterede den 15. december i Bruxelles.

De amerikanske techgiganter har allerede vist deres misfornøjethed med EU’s kommende lovgivning, der nu skal forhandles på plads med Europa-Parlamentet og medlemslandene. Formanden for Europa-Kommissionen Ursula von der Leyen udtalte i januar i et interview til amerikanske CNBS, at hun dog forventer et stærkt samarbejde med den nye præsident i USA og foreslår oprettelsen af et Råd for Handel og Teknologi, hvor parterne skal finde fælles løsninger.

Spørgsmålene er nu:

  • Er præsident Biden med på den europæiske plan?
  • Kan reguleringen af techgiganterne blive en udfordring for den europæiske og amerikanske forsoning efter Trump?
  • Er reguleringen et spørgsmål om ideologisk kamp og europæisk moral, eller er der tale om europæisk protektionisme? 

Mød techekspert Astrid Haug og medlemmerne af EU-Parlamentet Karen Melchior (R) og Niels Fuglsang (S). Moderator er Maria Rosenberg Rasmussen.

Praktisk information

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Værter

Europa Parlamentet


Se alle