]]>

Arrangement

EU i forandring

Hvordan forholder den danske regering og andre aktører sig til EU's forslag om minimumsløn, statsstøtte og yderligere skridt til fælles finanspolitik?

Hvad handler arrangementet om?

Kom med til dette arrangement og bliv klogere på, hvordan EU er i forandring og hvilke implikationer det kan have for Danmark. Eksempelvis er reglerne for det indre marked blevet modificeret under coronakrisen, men bør de ændres mere permanent, og skal fx mere statsstøtte tillades?

En EU-mindsteløn er ikke populær i Danmark. Det er til gengæld tiltag til bekæmpelse af skattely. Endnu dybere spørgsmål knytter sig til den europæiske sikkerhedspolitik.

I Danmark diskuteres EU-spørgsmål i lukkede kredse. Regeringen og Folketinget afhandler den danske politik i Europaudvalget, mens sociale partnere, erhvervslivets organisationer og fagforeningerne er med i processen om overholdelse af de finanspolitiske regler (det europæiske semester) og andre beslutningsfora. Men i den danske befolkning er der en udtalt mangel på interesse.

Vi forsøger at øge interessen med dette oplægs- og debatarrangement, der blandt andet sætter fokus på spørgsmålet: Hvor står regeringen, politikerne og befolkningen i forhold til EU's forandringer?

Krisen har sprængt EU's finanspolitiske rammer med midlertidig ophævelse af Stabilitets- og Vækstpagten (SVP) og vedtagelse af Genopretningspakken. Men hvordan forholder den danske regering og andre aktører sig til spørgsmålet om vedvarende reformer af SVP og større finanspolitisk solidaritet?

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle