]]>

Arrangement

Er klimaafgifter en god idé? - online

Kig med hjemme fra stuerne, når vi debatterer danskernes holdninger til klimaafgifter direkte fra Altingets baggård.

Online

Hvad handler arrangementet om?

Klima og bæredygtighed står øverst på den samfundsmæssige dagsorden. I de kommende år skal vi afgøre, hvilket Danmark vi skal være i fremtiden. Danmark har opsat ambitiøse mål for reduktionen af CO2-udledningen.

Vi kommer ind på:

  • Hvordan når vi målet om at være CO2-neutrale i 2050?
  • Er klimaafgifter den grønne vej frem?
  • Eller vejen til social skævhed og arbejdsløshed?

Afgifter på CO2-udledende varer har i flere år været en varm kartoffel i den politiske debat, og ifølge Klimarådet kan afgifter være ”et vigtigt instrument i den grønne omstilling”. Ifølge Klimarådet mener de, at en sådan afgift kan indføres uden, at det vil koste jobs eller ramme socialt skævt.

En generel CO2-afgift er én måde at indrette et afgiftssystem på. En anden er at indføre afgifter på specifikke varer som eksempelvis oksekød, brændstof eller plastik. Men nogle partier og aktører argumenterer for, at sådanne afgifter kan ramme socialt skævt og dermed have skadelige konsekvenser i samfundet.

Har du holdninger og meninger på området, så tilmeld dig arrangementet, og hør, når Anders Eldrup, formanden for Bilkommissionen, Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Esther Michelsen Kjeldal fra den Grønne Studenterbevægelse og lektor Theresa Scavenius stiller skarpt på tidens mest aktuelle tema – klimaafgifter og den grønne omstilling.

Nation Green

I Nation Green-samarbejdet forsøger vi sammen med Epinion at gå et spadestik dybere og sparke ny viden ind i debatten om Danmark som grøn nation. Du kan læse alle analyserne her.

Praktiske informationer

  • Arrangementet vil foregå via videotjenesten Zoom.
  • Du får tilsendt et link og nærmere information dagen før afholdelse.
  • Du kan logge på via pc/tablet/mobil, og det vil derfor være en god idé at have et headset parat.
  • Vi starter med lydtjek kl. 16.25 og begynder selve arrangementet kl. 16.30

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle