]]>

Arrangement

Dybvad-udvalgets konklusioner og fremtiden

Kom til debat med Karsten Dybvad, Offentlige Chefer i Djøf og Nordisk Administrativt Forbund.

Startdato og sted

11. april 2023
Online

Varighed

Online
16:30-18:00

Pris

0 kr.
For alle

Online

Hvad handler arrangementet om?

I forlængelse af Dybvad-udvalgets anbefalinger inviterer Djøf sammen med Nordisk Administrativt Forbund (NAF) til onlinedebat om, hvordan anbefalingerne kan omsættes til virkelighed og styrke samspillet mellem politikere, embedsværk og medier.   

Formand for NAF professor Peter Bjerre Mortensen redegør for de opmærksomhedspunkter, som han sammen med professor emeritus Jørgen Grønnegård Christensen pegede på i deres notat om udviklingen i centraladministrationen siden årtusindskiftet til Dybvad-udvalget. Opmærksomhedspunkter som blandt andet omhandler den rette balance mellem på den ene side tværgående koordination og kontrol og på den anden side specialisering og sektorautonomi.

Formand for Dybvad-udvalget Karsten Dybvad vil redegøre for udvalgets konklusioner og anbefalinger.

Derudover vil Rambøll Management Consultings direktør Thomas Jordan Johannesen præsentere Rambølls interviewundersøgelser blandt embedsværk, politikere og medier, som Rambøll har udearbejdet på vegne af Dybvad-udvalget.

Journalist Nynne Bjerre Christensen styrer debatten.

Dybvad-udvalget blev nedsat af Djøf i januar 2022 efter en række offentlige debatter om møgsager på Slotsholmen., der gav anledning til fornyet debat om, hvad der er los i magtens maskinrum.

 

Hvem er oplægsholder?

Nynne Bjerre Christensen

Nynne Bjerre Christensen
Journalist

Nynne Bjerre Christensen er journalist, uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole 1999, med en MA i European Studies fra King’s College London i 2003. Hun har arbejdet som freelancer i en årrække for blandt andet Europa Kommissionen, Berlingske Tidende, og var i mange år vært på DR-programmet Deadline.

Karsten Dybvad

Karsten Dybvad
Formand, Djøfs ekspertudvalg om politikere og embedsmænd

Karsten er økonom og har et særdeles godt kendskab til magtens maskinrum som tidligere departementschef i bl.a. Finansministeriet og Statsministeriet. Han har stor erfaring fra den private sektor gennem sine otte år som administrerende direktør i Dansk Industri og som bestyrelsesformand i Danske Bank indtil foråret 2022. Senest er Karsten blevet formand for Djøfs uafhængige ekspertudvalg om samspillet mellem politikere, embedsværk og medier.

Peter Bjerre Mortensen

Peter Bjerre Mortensen
Professor i offentlig forvaltning ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

Peter forsker og underviser i politik og forvaltning. Han har de seneste år bl.a. arbejdet med den danske håndtering af covid-19 samt en række forskningsprojekter om bl.a. implementering af EU-regler i Danmark, intern koordination i koalitionsregeringer og brug af bemyndigelseslovgivning. Hans to seneste bøger på dansk er Overmod og afmagt. Historien om det nye Skat (DJØF Forlag, 2018) og Når embedsmænd lovgiver (DJØF Forlag, 2020).

Thomas Jordan Johannessen

Thomas Jordan Johannessen
Direktør, Social and Economic Impacts i Rambøll Management Consulting

Thomas Jordan Johannesen har i en årrække haft ansvar for velfærdsområderne, det vil sige projekter og rådgivning inden for områder som uddannelse, socialområdet og sundhed. Thomas er specialiseret i rådgivning inden for den offentlige sektor og har således dyb indsigt i offentlig forvaltning, politikudvikling og interessenthåndtering.

Pris og praktisk info

 • Pris
 • Ikke-medlemmer
  0 kr.
 • Medlemmer
  0 kr.
 • Sted
 • Online
 • Arrangementets referencenr.
 • 37843
 • Frist
 • Tilmeldingsfrist
  11. april 2023 kl. 16:30
 • Yderligere info, kontakt
 • Linda Skytte

  Linda Skytte
  Arrangementskoordinator
  lis@djoef.dk
  36 91 91 11

 • Behandling af personoplysninger
 • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik. Læs også Djøfs privatlivspolitik for webinarer via Zoom.

  Din sikkerhed ved brug af Zoom
  Når du deltager i et online-arrangement, online-netværk eller online-kursus arrangeret af Djøf, vil det foregå via videotjenesten Zoom. Djøf har en virksomhedslicens og anvender Zoom Pro account. Læs mere om, hvordan Djøf anvender Zoom.

Se alle