]]>

Arrangement

Doughnut-økonomi i praksis

Få inspiration til hvordan din by, kommune eller virksomhed kan arbejde med bæredygtig økonomi i praksis med den såkaldte doughnut-økonomi som kompas og styringsredskab.

Online

Hvad handler arrangementet om?

Konfronteret med klimakrise, coronapandemi og voksende ulighed er doughnut-økonomi et opsigtsvækkende bud på en genstart af vores økonomiske system med menneskelig velfærd og planetens trivsel i fokus. Man kan sige, at Doughnut-økonomien vil gøre op med at tænke i vækst. Vi skal tænke i bæredygtighed.

Hvordan ser en økonomi med fokus på menneskelig trivsel og bæredygtighed ud, og hvordan omstiller vi vores økonomiske system i praksis? Siden 2012 har doughnut-økonomien vundet mere og mere indpas som nyt økonomisk kompas, og økonom Kate Raworth har netop lanceret Doughnut Economics Action Lab - DEAL, der styrker praktisk erfaringsudveksling blandt det voksende ‘community of practice’.

I april 2020 - midt i pandemien - introducerede storbyen Amsterdam doughnut-økonomi som guide for den sociale og økonomiske genopretning. På webinaret møder du designeren af doughnut-modellen Kate Raworth og Head of Sustainability i Amsterdam Eveline Jonkhoff, der giver os indblik i strategier, dilemmaer og anvendelige løsninger, når doughnuten skal omsættes i praksis - og et bud på, hvordan danske byer kan komme i gang. Arrangementet følges i øvrigt også op med et senere webinar om erfaringerne i Danmark fra blandt andet København.

Se Kate Raworths ted talk om doughnut-økonomi.

Arrangementet er et samarbejdet mellem Eventpuljen og DjøfereForFuture, en frivillig gruppe der arbejder for en grønnere dagsorden.

Praktiske informationer

  • Mødet vil foregå via videotjenesten Zoom.
  • Du vælger selv, om du vil deltage med dit billede (webkamera).
  • En dag før får du tilsendt et link og nærmere information om webinaret.
  • Du kan logge på via pc/tablet og mobil.
  • Du kan stille spørgsmål via en Q&A-funktion, og så besvarer vi dem til sidst.
  • Vi starter altid med lydtjek 15 minutter før, vi begynder, og kan du høre musik, når du logger på, så er du klar.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle