]]>

Arrangement

Dokumentarfilm og debat om "fake news"

Djøf London inviterer til visning af dokumentaren "Løgnefabrikken", der kaster lys over produktionen af "fake news".

Hvad handler arrangementet om?

Præsident Donald Trump tager med glæde æren for at have opfundet begrebet "fake news", men er det nu også rigtigt? I de seneste år har der været store diskussioner om, hvor dette begreb stammer fra, og hvilken betydning "fake news" har for vores samfund.

Nogle argumenterer for, at russiske ledere var de første til at mestre kunsten at misinformere - først og fremmest deres egen befolkning. Gennem spredningen af "fake news" og efterfølgende kaos og mistillid skaber statsmagten apati over for sandhed og civilt samfund.

Er lignende mekanismer nu på spil i den vestlige verden? Er russerne i gang med at destabilisere vestlige samfund? Eller er dette en stor konspirationsteori?

"Løgnefabrikken" er en dokumentarfilm lavet af den danske dokumentarinstruktør Jakob Gottschau. Filmen bidrager til diskussionen om "fake news" og russisk spredning af disinformation. Filmet i Moskva, Skt. Petersborg, Kiev og United Kingdom forsøger filmen at forstå den digitale oprustning, som på ny har trukket koldkrigslignende fronter op mellem Øst og Vest.

Hvad forstås ved begrebet "fake news"? Og hvordan påvirkes de journalister, der på begge sidder af det digitale jerntæppe skal navigere i denne nye medievirkelighed?

Aftenens oplægsholder, har været idéudvikler og kameramand på filmen. Til daglig er han journalist og dokumentarist. Vi fortsætter diskussionen efter filmen, og foredragsholder svarer på spørgsmål.

Efter film og diskussion afsluttes aftenen med netværk i uformelle omgivelser. Der vil være en let snack inden arrangementets start og en drink til at runde aftenen af med.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle