Arrangement

Djøf Forum: Business og bæredygtighed

Hvordan gør man en kæmpe forretning bæredygtig - og bæredygtighed til forretning?

Dato og sted

25. september 2019
København V

Varighed


16:00-22:00

Pris

Gratis
Medlemmer

Hvad handler arrangementet om?

Vi er midt i en transition, der er mindst lige så vigtig som den digitale transformation. En transition, hvor virksomheder skal genopfinde sig selv ud fra et bæredygtighedsprincip. Hvordan kan vi drive forretning uden at slide på naturen og os selv? Og hvordan kan vi iværksætte initiativer for bedre klima, miljø eller sundhed og samtidig basere en forretning på det? 

På årets største medlemsarrangement deler eksperterne Steve Howard og Marga Hoek deres erfaringer med og indsigter i, hvordan man kan gøre en kæmpe forretning bæredygtig - og gøre bæredygtighed til forretning. Deres indlæg bringer os omkring økonomiske, sociale og politiske aspekter.

Steve Howard taler om de ledelsesmæssige udfordringer og forholdet til fx aktionærer og andre stakeholders, når man gør en virksomhed bæredygtig. Hvordan gjorde IKEA? Han taler også om, at unge forbrugere i stigende grad forventer, at virksomheder har et tydeligt purpose.

Marga Hoek taler om nødvendigheden af engagement og kapital fra erhvervslivet, hvis vi skal nå FN’s bæredygtighedsmål, og om at bruge målene som ramme for en virksomhed til at skabe en rigtig god forretning.

På scenen er også 4 startups, hvis forretningsidéer er bæredygtighed. De præsenterer deres idéer, og hvordan de hver især har gjort idéen til en virksomhed. Efterfølgende kan du møde de 4 startsups i hallen, hvor de står parat til at tage en snak. 

Aftenens moderator er journalist Charlotte Beder fra TV2.

Program

 • Kl. 16.00

  Dørene åbnes
  Der er mulighed for at få lidt at spise og drikke
 • Kl. 17.00

  • Velkomst ved Djøfs formand, Henning Thiesen
  • Oplæg ved Marga Hoek
  • Oplæg ved Steve Howard
  • Præsentation af 4 startups
 • Kl. 19.30

  Buffet og networking
  Mulighed for at møde de 4 startups
 • Kl. 22.00

  Tak for i aften
 • Steve Howard

  Steve Howard
  Business Leader, Entrepreneur in transition

  Steve Howard har i hele sin karriere arbejdet med spørgsmål om klima, både i forretningsmæssige sammenhænge, i FN-regi og i diverse NGO’er.

  Hos IKEA stod Steve Howard som Chief Sustainability Officer (CSO) i spidsen for udviklingen og implementering af strategien People and Planet Positive med en investering på mere end 3 milliarder euro i vindkraft og recycling samt bæredygtige produkter. Med indsatsen kom IKEA i top 5 over bæredygtige virksomheder.

  Steve Howard er medstifter af We Mean Business, som er en ledende klima-organisation, der støttede Paris Klimaaftalen og medvirkede til, at mere end 500 virksomheder har givet mere end 1000 løfter på klimafronten.

  Læs mere om We Mean Business

  Marga Hoek

  Marga Hoek
  Global Thought Leader, Author and Speaker

  Marga Hoek har 20 års erfaring som leder af offentlige og private virksomheder samt diverse bestyrelser. De seneste år har hun brugt sin ekspertise til at forbinde lande, markeder, virksomheder og kapital i arbejdet for FN’s bæredygtighedmål. Hendes mission er at få virksomheder og kapital til at gøre ”business for good” til normen. 

  Marga Hoek er også forfatter til ’The Trillion Dollar Shift’ om erhvervsliv og bæredygtighed. Bogen viser, hvordan dét at drive forretning for det gode er god forretning.

  Læs mere om Marga Hoek

  Charlotte Vestergaard Beder

  Charlotte Vestergaard Beder
  Moderator

  Charlotte Vestergaard Beder er journalist og tv-vært på TV2. Som journalist har Charlotte gennem årene arbejdet med erhvervsstof og politiske reportager. Charlotte Beder har en bachelor i statskundskab fra KU og en master of international journalism fra city University of London.
  Blue Lobster

  Blue Lobster
  Startup

  Blue Lobster App gør det muligt for restauranter og private forbrugere at kommunikere direkte med fiskere og fiskehandlere om, hvad der er fanget, og hvor det kan købes. Det understøtter på samme tid fiskerne som erhvervsdrivende og forbrugernes adgang til frisk fisk.

  Læs mere om Blue Lobster App

  Blue Benu

  Blue Benu
  Startup

  Blue Benus vision er en renere og mere bæredygtig verden. Virksomheden arbejder med at udvikle metoder, hvor fx organisk affald og plastikaffald ændres til råolie (eco-crude oil).

  Læs mere om  Blue Benu

  Matter Pension

  Matter Pension
  Startup

  Matter Pension består af folk med en baggrund i FN, investeringsselskaber, konsulent- og it-firmaer, som alle brænder for bæredygtighed og klima. De tilbyder deres kunder rådgivning om pensionsinvesteringer i selskaber, som er bæredygtige og har en ansvarlig virksomhedsdrift.

  Læs mere om  Matter Pension 

  2030 Builders

  2030 Builders
  Startup

  2030 Builders’ produkt er et digitalt værktøj, som hjælper virksomheder med at kortlægge, hvordan de kan blive mere bæredygtige i forhold til markedet, supply chain mv.

  Læs mere om  2030 Builders

  Blue Lobster

  Blue Benu

  Matter Pension

  2030 Builders


  Pris og praktisk info

  • Pris
  • Medlemmer
   Gratis
  • Sted
  • Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København, Denmark
  • Arrangementets referencenr.
  • 31804
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
   18. september 2019
  • Yderligere info, kontakt
  • Susanne Hindkjær

   Susanne Hindkjær
   Netværkskoordinator
   suh@djoef.dk
   33 95 96 64

  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik

  Se alle