]]>

Arrangement

Djøf Advokats studietur til Strasbourg og Champagne

Tag med Djøf Advokat på studietur til Strasbourg, hvor vi sætter fokus på menneskerettighederne og EU efter Brexit, inden vi fortsætter turen til verdens mest mytiske vinområde, Champagne.

Hvad handler studieturen om?

Djøf Advokat har den store glæde at kunne tilbyde sine medlemmer en studietur til Strasbourg og Champagne i perioden fra torsdag den 9. maj til søndag den 12. maj 2019.

Studieturen er for medlemmer af Djøf Advokat, og der er 25 pladser, der fordeles efter først til mølle-princippet.

Det er ikke længere et nyt fænomen for danske advokater og advokatfuldmægtige at operere i et internationalt forretningsmiljø og at interagere med omverdenen.

Flere og flere advokater og advokatfuldmægtige supplerer deres juridiske grunduddannelse med mastergrader og sommerskoleophold i udlandet, og adskillige arbejdspladser betragter allerede dette som en nødvendig kvalifikation for at kunne begå sig i et tiltagende globalt arbejdsmarked.

Hvorfor Strasbourg?

En potentiel arbejdsplads for danske jurister er den franske by Strasbourg. Udover at være en særdeles smuk middelalderby med en fantastisk velbevaret arkitektur og en stor flodhavn, er Strasbourg sammen med Bruxelles og Luxembourg hjemsted for en række EU-institutioner, ligesom Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har til huse i Strasbourg.

Siden den 23. juni 2016 har EU ikke været det samme. Der gik chokbølger gennem store dele af Europa, da et flertal af de britiske vælgere ved folkeafstemningen satte deres kryds ved »leave« og dermed kickstartede det britiske EU-exit. Den 29. marts 2017 bestemte Storbritannien sig for endeligt at forlade EU, da den britiske premierminister, Theresa May, aktiverede artikel 50, som udløste den toårige periode, hvor den britiske regering og EU sidenhen har forhandlet vilkårene for Storbritanniens udtræden af EU.

Men hvad er fremtidsudsigterne for Storbritannien uden EU og EU uden Storbritannien? Det er ét af de spørgsmål, Djøf Advokat håber på at kunne give deltagerne på studierejsen svar på, når vi besøger EU-institutionerne i Strasbourg.

I november 2017 overtog Danmark formandskabet for Europarådet i Strasbourg. Én af mærkesagerne for den danske regering i forbindelse med formandskabet var at sætte fokus på en reform af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention (EMRK).

Kritikken af Domstolen bliver italesat som et spørgsmål om legitimitet, men debatten er ofte endt med at handle om adgangen til at udvise udlændinge og medieomtalte enkeltsager.

Men hvor er menneskerettighederne på vej hen? Vil Domstolens betydning ændre i sig i de kommende år? Er Domstolen på vej på retræte? Disse spørgsmål og mange flere håber Djøf Advokat ligeledes på at kunne give deltagerne på studierejsen svar på, når vi besøger Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og den danske dommer, Jon Fridrik Kjølbro, i Strasbourg.

Vinsmagning på turen

Som afslutning på vores yderst spændende og meget fagligt orienterede besøg hos institutionerne i Strasbourg vil vi besøge Champagne-området, hvor deltagerne vil få lejlighed til at blive introduceret for reglerne bag produktion af de fantastiske mousserende vine og lære om produktionsmetoderne, ligesom der vil være mulighed for at besøge udvalgte marker og smage vinene fra udvalgte producenter.

Introduktionsaften

Inden afrejsen afholder Djøf Advokat en introduktionsaften onsdag den 24. april 2019, hvor det fulde program for studieturen vil blive præsenteret, og der samtidig vil være god mulighed for at lære hinanden at kende inden afrejse.

Din pris for turen

Deltagerbetaling for studieturen udgør 3.000 kr. og dækker fly fra København til Basel og fra Paris til København, tre overnatninger på delt dobbeltværelse på gode hoteller inklusiv morgenmad, et fuldt og tætpakket fagligt program med besøg hos blandt andet EMD og EU-instituionerne samt tre vinsmagninger i Champagne.

Dit udbytte af turen

Formålet med studieturen er at sikre deltagernes meritgivende efteruddannelse til advokatuddannelsen af højeste faglige niveau, men som dog også kombineres med en kulturel og social vinkel i form af besøg på vingårde i det kendte Champagne-område – og selvfølgelig gode muligheder for netværk for danske jurister. 

Kursuspoint

Djøf Advokat udsteder kursusbevis for deltagelse i såvel studieturen som introduktionsaftenen. Det samlede program forventes at andrage minimum 10 x 45 minutter.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle