]]>

Arrangement

Djøf Advokat Akademiet - De døde sladrer

Synes du, at det lyder lidt for godt til at være sandt, at bevisførelsen i en straffesag kan baseres på, hvad et dødt menneske fortæller?

Hvad handler arrangementet om?

Dette arrangement udbydes af Djøf Advokat Akademiet og er eksklusivt for jurastuderende på kandidatuddannelsen, som er medlemmer af Djøf. Til arrangementet vil alle fremmødte blive bedt om at fremvise dokumentation fra KUnet eller lignende. 

I retssager er vi vant til, at vidneforklaringer kommer fra levende mennesker, men det er - utroligt nok - muligt at basere bevisførelsen på, hvad et dødt menneske kan fortælle os.

Men hvad kan de døde fortælle os? Hvordan benyttes retsmedicinske beviser i retssager? Og hvordan håndterer man, at arbejdet med død og grusomhed er hverdagskost?

Omdrejningspunktet for dette arrangement er efterforskning og førelse af drabssager. Temaet belyses af tre eksperter, der til daglig beskæftiger sig med netop drabssager på hver sin måde.

Gå ikke glip af muligheden for at få et unikt indblik i efterforskningen af drabssager og anden personfarlig kriminalitet, når Bent Isager-Nielsen (tidligere chef i Rigspolitiets Rejsehold), Jørgen Lange Thomsen (professor emeritus og tidligere retsmediciner og statsobducent) og Sidsel Klixbüll (senioranklager i Advokatur for Personfarlig Kriminalitet i København) deler ud af deres viden og erfaringer om efterforskning af straffesager og brug af tekniske bevismaterialer.

Med udgangspunkt i deres egne erfaringer og baggrunde vil oplægsholderne give deltagerne et unikt indblik i efterforskningens svære kunst.

Vi kan godt love, at det bliver dødspændende.

I den indlagte pause byder Djøf Advokat Akademiet på mad, drikke og rig lejlighed til at netværke med andre kandidatstuderende.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle