Kursus

Dirigenthvervet

Få svar på, om aktionæraktivister og udenlandske proxy advisors styrer de danske generalforsamlinger

Startdato og varighed

28. november 2018
½ dag

Tid og sted

13:00
København V

Pris

2.700 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Hvem henvender kurset sig til?

Kursets indhold tager udgangspunkt i reglerne for børsnoterede selskaber, men det vil være relevant for alle med ethvert dirigenthverv.

På kurset får du:

 • Indsigt i regler, praksis og den seneste udvikling inden for selskabsretlige og børsretlige regler 
 • Redskaber til at håndtere forberedelse og gennemførelse af generalforsamlinger.
 

Kursets indhold

Kurset giver en praktisk tilgang til forberedelse og afholdelse af generalforsamlinger.

 

 • Dagens opbygning

  Nødvendig viden for dig som dirigent

  Du kommer igennem et praktisk og dialogbaseret kursus med udgangspunkt i undervisernes store praktiske erfaring fra forberedelse og gennemførelse af en række kontroversielle generalforsamlinger.

  Dagen giver dig:

  • En gennemgang af de selskabsretlige og børsretlige regler, der har særlig betydning for dirigenthvervet
  • En redegørelse for den øgede indflydelse fra proxy advisors 
  • De nye stewardship-regler for institutionelle investorers ageren.

Hvem underviser?

Klaus Søgaard

Klaus Søgaard
Advokat, partner, Gorrissen Federspiel

Klaus har gennem 25 år arbejdet med børsret og deltaget som advokat for henholdsvis udstedende selskaber og banker i forbindelse med børsnotering af og kapitaludvidelser i et utal af danske virksomheder. Klaus arbejder derudover med køb og salg af virksomheder og med selskabsret. Han rådgiver bestyrelse og direktion om børsret, selskabsret og corporate governance. Endelig fungerer Klaus som dirigent på adskillige børsnoterede selskabers generalforsamlinger.
Louise Celia Korpela Martiny

Louise Celia Korpela Martiny
Advokat, Gorrissen Federspiels Corporate M&A-afdeling

Louise rådgiver om børs- og selskabsretlige forhold. Hun er desuden medlem af kontorets generalforsamlingsspecialegruppe, hvor hun bistår børsnoterede selskaber og investeringsforeninger med rådgivning om alle aspekter ved forberedelse og afholdelse af generalforsamlinger, corporate governance og aktivt ejerskab. Sammen med Klaus Søgaard og Michael Brichmann er hun forfatter til en artikelserie om generalforsamlinger i børsnoterede selskaber.
Michael Brichmann

Michael Brichmann
Advokat, Gorrissen Federspiels Corporate M&A-afdeling

Michael rådgiver om børs- og selskabsretlige forhold.

Han er medlem af kontorets generalforsamlingsspecialegruppe, hvor han bistår børsnoterede selskaber med rådgivning om alle aspekter ved forberedelse og afholdelse af generalforsamlinger, corporate governance og aktivt ejerskab.

Sammen med Klaus Søgaard og Louise Celia Korpela Martiny er han forfatter til en artikelserie om generalforsamlinger i børsnoterede selskaber.

Kursets form

Undervisningen vil være dialogbaseret og veksle mellem oplæg og diskussioner.

Kurset svarer til 4 lektioner.

Kurset udbydes i samarbejde med Danske Advokater.

 

Pris og praktisk info

 • Pris
 • Medlemmer
  2.700 kr. (ekskl. moms)
 • Medlem af Danske Advokater/Danske Virksomhedsjurister
  2.700 kr. (ekskl. moms)
 • Ikke-medlemmer
  3.400 kr. (ekskl. moms)
 • Dato og tidspunkt
 • 28. november 2018 kl. 13.00-17.00
 • Sted
 • Danske Advokater Valencia, Vesterbrogade 32, 1620 København, Denmark
 • Kursets referencenr.
 • 29762
 • Frist
 • Tilmeldingsfrist
  28. oktober 2018


  Afmeldingsfrist
  28. oktober 2018
 • Yderligere info, kontakt
 • Sofie Elisabeth Krog

  Sofie Elisabeth Krog
  Kursusansvarlig
  skg@djoef.dk
  33 95 96 42

 • Virksomhedskursus
 • Dette kursus tilbydes også som virksomhedskursus.
  Læs mere her.

Typiske spørgsmål

Når du har fundet kurset, du vil tilmeldes, kan du enten klikke på tilmeldingsknappen eller sende en mail til den kursusansvarlige med dine kontakt- og faktureringsoplysninger.
Ja - alle vores kurser er åbne for såvel medlemmer af Djøf som ikke medlemmer, hvis ikke andet er angivet på det enkelte kursus.
Ja - forplejning er inkluderet i kursusprisen. Forplejningen vil oftest bestå af morgenbrød med kaffe/the, frokost samt eftermiddagskaffe/the med kage. Kurser med overnatning er inklusiv middag.
Vi beslutter 1 måned før start, om kurset gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Vi modtager dog tilmeldinger helt frem til kursusstart.

Afmeldingsfristen er en måned inden kursets start med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Der kan vederlagsfrit foretages afmelding inden afmeldingsfristens udløb. Ved senere afmelding, dog senest 14 dage før kursets start, opkræves et administrationsgebyr på 50 % af kursusafgiften.

Ved afmelding senere kan nedsættelse af kursusafgiften ikke påregnes. Pladsen kan dog vederlagsfrit overføres til en anden deltager fra samme virksomhed. Afmelding foretages på mail eller via Mit Djøf, hvis du er medlem.

Hvis du bliver syg, er du velkommen til at overlade pladsen til en anden deltager fra samme virksomhed uden beregning. Vi vil dog gerne have besked herom, så vi kan orientere underviser, kursussted m.m. 
Det vil fremgå i fakta-boksen på det enkelte kursus, hvis der er overnatning mellem kursusdagene. Hvis der ikke står noget, er der ikke overnatning inkluderet i prisen. Vi kan dog godt være behjælpelige med bestilling af overnatning, hvis du har brug for det. Kontakt den kursusansvarlige, hvis du ønsker hjælp med dette.

Der bliver sendt en velkomstmail med praktiske informationer om kurset 1-2 uger før kursusstart. På enkelte kurser vil der være forberedelse  - du vil i så fald blive orienteret i god tid

 

Cirka 1 måned før kursusstart fremsender vi faktura for din deltagelse på kurset. Har du brug for en faktura tidligere eller at få opdelt fakturaen i rater, kan det selvfølgelig godt lade sig gøre. Kontakt den kursusansvarlige og aftal nærmere.

Hos Djøfs Kurser og Uddannelser kan vi tilbyde dig helhedsorienteret rådgivning. Vores rådgivere er fagligt velfunderede med et stort kendskab til djøfernes kompetencer og arbejdsområder. De er bredt orienteret om det danske kursusmarked og har erfaring med rådgivning på alle niveauer. Med spidskompetencer inden for hvert deres felt, vil du altid blive matchet med den mest kompetente rådgiver.

Du kan enten skrive til os på kurseroguddannelser@djoef.dk eller ringe på tlf. 33 95 97 00.

Se alle