]]>

Arrangement

Dilemmaer mellem religion og samfund

Foreningen Argument afholder en forskerfrokost i samarbejde med Jens Elo Rytter, som forsker inden for blandt andet menneskerettigheder. I sit oplæg vil han fortælle om forholdet mellem religion og samfund, herunder problemer vedrørende maskeringsforbuddet og religiøs omskæring.

Hvad handler arrangementet om?

Det nye danske Maskeringsforbud har været genstand for stor debat. Forbuddet rejser en række spørgsmål, både med hensyn til forbuddets juridiske afgrænsning og mere principielt: Bør man overhovedet lovgive om folks beklædning? Samtidig er spørgsmålet om brugen af burka og niqab blot er ét af flere eksempler på det svære dilemma mellem det liberale samfunds respekt for religiøse mindretal og et demokratisk flertals ret til at bestemme samfundets normer.

Et lignende dilemma opstår fx i forhold til spørgsmålet om religiøs omskæring og ritual slagtning af dyr. Hvor mange religiøse særhensyn bør et demokratisk samfund tage?

Program

Kl. 12.00 Check in
Kl. 12.15 Oplæg
Kl. 13.00 Tak for i dag

Oplysningsforpligtelse

Når du tilmelder dig et arrangement hos Djøf, har vi brug for nogle oplysninger om dig. Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med lovgivningen. Læs mere i Djøfs Privatlivspolitik her 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle