]]>

Arrangement

Det socialistiske samfund og markedet

Hvordan kan et socialistisk samfund indrettes? Hvilke bud er der i litteraturen? Findes der holdbare alternativer til kapitalismen? Hvilke problemer er der fx med planøkonomi? Andreas Albertsen, adjunkt ved Institut for Statskundskab, svarer på disse spørgsmål til et arrangement ved Kritisk Profil.

Hvad handler arrangementet om?

Karl Marx, socialismens fader, var i sine tekster meget uklar omkring, hvordan det kommunistiske/socialistiske samfund konkret skal se ud. Springer vi frem til 1930´erne blev det socialistiske samfund genstand for en heftig debat mellem dem, som havde tillid til den planlagte økonomi (fx Sovjetunionen) og de såkaldte markedssocialister. Op igennem det 20. århundrede begyndte et teoretisk og empirisk opbrud med planøkonomien blandt Sovjetunionens egne rækker, og andre idéer om det socialistiske samfund skød frem. Hvordan kan et socialistisk samfund indrettes? Hvilke bud er der i litteraturen? Findes der holdbare alternativer til kapitalismen, og hvilke problemer er der for eksempel med planøkonomi?

Til at svare på disse vigtige spørgsmål har Kritisk Profil inviteret Andreas Albertsen, adjunkt ved Institut for Statskundskab afdeling for politisk teori, Aarhus Universitet. Kom og lyt og få nuanceret dit verdensbillede. Arrangementet varer 2 timer, hvor Andreas Albertsen først vil holde et oplæg på 45 minutter, efterfulgt af 45 minutter med mulighed for spørgsmål og diskussion. Arrangementet præsenteres i samarbejde med Djøf. Der er gratis kaffe og kage på dagen.  

Program

Kl. 14.00 Oplæg ved Andreas Albertsen
Kl. 15.00 Spørgsmål og debat
Kl. 16.00 Arrangementet afsluttes. 

Oplysningsforpligtelse

Når du tilmelder dig et arrangement hos Djøf, har vi brug for nogle oplysninger om dig. Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med lovgivningen. Læs mere i Djøfs Privatlivspolitik her 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle