]]>

Arrangement

Den nye verdens (u)orden

Donald Trump har i sin tid som præsident gjort op med den måde hvorpå USA tidligere har ført udenrigspolitik. Dette giver anledning til tanker om, hvorvidt den unipolare verdensorden, som forskere har talt om siden 90'erne, stadig er intakt eller om vi er på vej mod bi- eller multipolar verdensorden.

Debat

Hvad handler arrangementet om?

Med denne debat 'Den nye verdens (u)orden' vil vi undersøge, hvilken rolle multipolariteten og den mindskede betydning af multilateralt samarbejde, har for Danmark og for verden. Skal vi forvente en verden med øget konflikt, som minder om den orden vi kendte før Anden Verdenskrig eller er tidens konflikter blot bump på vejen mod en fredeligere verden. 

Mange forskere, der beskæftiger sig med international politik, synes i dag at være enige om, at den verdensorden man kendte, med USA i spidsen for den frie vestlige verden, er i forandring, mod en mere bipolar eller multipolar verdensorden.

Denne proces fremskyndes af Donald Trumps fokus på national politik, som sætter ”America First”, og som i høj grad er en ændring af den amerikanske udenrigspolitik, som man kender fra tidligere administrationer. Således har USA, med Trump ved roret, taget et skridt tilbage i deres fremtrædende rolle i international politik.

Samtidig spiller Kinas Xi Jinping med musklerne og EU presset af både indre og ydre kræfter. 

Deltagere i debat-panelet  

 • Steffen Gram, journalist, er moderator.
 • Peter Marcus Kristensen, lektor ved Institut for Statskundskab, med fokus på Kina og nye spillere i internationale politik.
 • Henrik Ø. Breitenbauch, Centerleder ved Center for militære studier, med fokus på sikkerhedspolitik og strategi
 • Philip Ulrich, udenrigsredaktør på kongressen.com.
 • Program

  Kl. 17.00 Ankomst og forplejning
  Kl. 17.15 Introduktion af panelet og emnet
  Kl. 17.40 Paneldebat styret af Steffen Gram
  Kl. 19.15 Spørgsmål fra publikum


Oplysningsforpligtelse

Når du tilmelder dig hos Djøf, har vi brug for nogle oplysninger om dig. Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med lovgivningen. Læs mere i Djøfs Privatlivspolitik.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle