]]>

Arrangement

Den gode forhandler - talentmentor

Kom tæt på den gode forhandler og lær mere om dig selv som forhandler i konkrete forhandlingssituationer, når vores erfarne eksperter kommer og deler deres viden, værktøj og ikke mindst erfaring i deres mangeårige arbejde med emnet. Arrangementet er for tidligere talentmentees i Djøf.

Workshop

Hvad handler arrangementet om?

Dette arrangement stiller skarpt på emnet ”Forhandling”, strategisk og situationsbestemt forhandling med fokus på dig som forhandler. Vi har udvalgt tre eksperter på området, som vil forklare teorien bag emnet, dele deres personlige erfaringer samt give konkrete værktøjer til at kunne slå igennem, som en effektiv forhandler. 

'Når kvinder forhandler'

Generelt oplever kvinder mere modstand i deres forhandlinger, mener Malene Rix, som underviser i forhandling og har skrevet bogen ”Når kvinder forhandler”. Har du selv oplevet, at du som kvinde skal kæmpe langt hårdere for at opnå samme position, stilling, løn mv. som dine mandlige kolleger?

Har du spekuleret over om dit køn spiller ind i forhandlingssituationer? Lægger modparten strategier ud fra dennes stereotype-forventninger til modpartens køn? Skal vi agere anderledes, fx ved at påtage os rollen som den ”hårde forhandler” for at kunne opnå positive resultater i vores forhandling? Skal vi være mindre som kvinder og mere som mænd, for at kunne lykkes i gamet? Hvordan kan det være, at vi som et moderne samfund i et demokratisk land med vækst og velfærd oplever så markant og vedvarende lønforskel mellem kvinder og mænd? Ifølge en lønstatistik tjente en dansk kvinde i 2018 gennemsnitligt 14-18 procent mindre end en dansk mand, og når hun engang vil forlade arbejdsmarkedet, vil hun have omkring en tredjedel mindre stående på pensionsopsparingen.

'Kvinder opfatter sig selv som mindre gode forhandlere'

I 2011 viste en undersøgelse, at flere kvinder end mænd var utilfredse med deres forhandlingsresultater. Dette på trods af studier, som viser den modsatte realitet – kvinder opnår i langt de fleste situationer bedre forhandlingsresultater end mænd.

Malene Rix skriver bl.a. at kvinder kan opfattes som mere eftergivende, beskedne og fleksible end mænd, hvorfor de kan møde mere modstand i en forhandlingssituation. Det vil sige, at kvinder skal kæmpe hårdere for mindre. Når kvinder alligevel får bedre resultater ved de fleste typer forhandlinger, kan det skyldes, at de i forvejen har tilegnet sig de teknikker, der er forudsætning for en god konstruktiv forhandling.

'Styrk dine forhandlingskompetencer'

Vil man skabe mere værdi for sin virksomhed, skal man også have modpartens interesser for øje. ”Tilbyd aldrig en aftale, du selv ikke ville skrive under på” siger Suzana Milovic, som har forhandlet internationalt i sin 12-årige karriere hos A.P. Møller-Mærsk. Vil du optimere dine forhandlingskompetencer, skal du lære at forhandle på en interessebaseret og konstruktiv måde, hvor man kommunikerer på en måde, som er hensigtsmæssig for begge parter.

I løbet af aftenen kommer vi indover følgende emner og flere:

  • Hvad er en god forhandling?
  • Hvordan opnår du succes samtidigt med, at du bevarer en god relation til din samarbejdspartner?
  • Hvilke faldgruber skal du holde øje med?
  • Hvad er forskellen mellem kvindelige og mandlige forhandlere?
  • Hvilke forhandlingsteknikker er gode?
  • Hvordan er du som forhandler?

Program

Kl. 17.00 Velkommen ved arrangørerne og introduktion

Kl. 17.05 Oplæg ved Suzana Milovic, forandringsleder, foredragsholder og forretningsudvikler, egen virksomhed

Kl. 17.45 Pause (snacks)

Kl. 17.55 Oplæg ved Isabelle Denaro, multikunstner, formidler og inspirator, egen virksomhed

Kl. 18.25 Pause

Kl. 18.35 Workshop ved Carsten Nielsen, forhandler, chefkonsulent i Djøf

Kl. 19.35 Netværk, aftensmad og hygge

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle