]]>

Arrangement

Debat om pengeskabelse

Kritiske Politter inviterer i samarbejde med Djøf til en spændende debat med Jeppe Druedahl fra Økonomisk Institut og Jakob Feveile Adolfsen fra Danmarks Nationalbank, som vil fortælle mere om pengeskabelse i det moderne samfund.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

Pengeskabelse er en vigtig del af det moderne monetære system, men er i dag under heftig debat i forhold til især privat bankers rolle. Formålet med arrangementet er at uddybe forskellen på centralbankerne og det neo-klassiske syn på pengeskabelse i forhold til banker og finansielle institutter. Arrangementet vil gå i dybden med de forskellige pengeskabelsesteorier i det moderne samfund.

Jeppe Druedahl fra Økonomisk Institut vil fortælle om den klassiske teori, og om hvordan penge skabes, hvorimod Jacob Feveile Adolfsen fra Danmarks Nationalbank vil nuancere dette perspektiv ved at fortælle om pengeskabelse ud fra hans erfaringer fra Danmarks Nationalbank.

Efter oplæggene vil der være en højspændt debat, og til slut vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholdere. Pengeskabelse vil på pædagogisk vis blive forklaret og deltagerne vil blive sat godt ind i mekanismerne.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle