Kursus

Databeskyttelsesforordningen og den nye persondatalov

Få et unikt indblik i den nye regulering af databeskyttelse i en dansk kontekst

Startdatoer

28-05
2018
Afholdt
22-06
2018

Tid og sted

09:00
København V

09:00
København V

Pris

4.200 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Hvem henvender kurset sig til?

Tag på kursus i persondataloven, hvis du arbejder med databeskyttelsesområdet i en offentlig organisation eller i en privat virksomhed. 

Du kan være med uanset din faglige baggrund, hvad enten du er jurist eller ikke-jurist, DPO, compliance officer, leder, advokat eller noget helt andet.

 

På kurset får du:

  • Indblik i de juridiske overvejelser bag den kommende nye persondatalov og betænkningen om databeskyttelsesforordningen
  • Indblik i betydningen af databeskyttelsesforordningen for særlove, som regulerer behandling af personoplysninger
  • Indblik i andre landes overvejelser om forordningen og EU-vinklens stigende betydning på området
  • Svar på dine spørgsmål, store som små, om forståelsen af databeskyttelsesforordningen og persondataloven.
 

Kursets indhold

På kurset møder du Justitsministeriets specialister, som sætter spot på det svære i databeskyttelsesforordningen, betænkningen og persondataloven 2018. 

Databeskyttelse har de senere år været genstand for stor interesse. Og med god grund. Mange myter har udviklet sig om, hvad en databeskyttelsesforordning stiller af krav til virksomheder og offentlige myndigheder.
 
Derfor tager kurset den nye databeskyttelseslovgivning ned på jorden og fokuserer på de centrale nye og gamle emner i databeskyttelsesforordningen og den nye persondatalov.

 

Program

Hvem underviser?

Jakob Lundsager

Jakob Lundsager
Kontorchef i Justitsministeriets Databeskyttelseskontor

Jakob har arbejdet indgående med både databeskyttelsesforordningen og udarbejdelsen af den over 1.000 sider lange betænkning om forordningen og den nye persondatalov. Han er aktiv deltager i EU-Kommissionens ekspertgruppe om gennemførelsen af forordningen og i en kreds af centrale ’like-mindede’ EU-lande. Jakob har tidligere været ansat i bl.a. Datatilsynet.

Anders Lotterup

Anders Lotterup
Chefkonsulent i Justitsministeriets Databeskyttelseskontor

Anders har arbejdet indgående med både databeskyttelsesforordningen og udarbejdelsen af den over 1.000 sider lange betænkning om forordningen og den nye persondatalov. Han er aktiv deltager i EU-Kommissionens ekspertgruppe om gennemførelsen af forordningen og i en kreds af centrale ’like-mindede’ EU-lande. Anders har tidligere været advokat hos Kammeradvokaten.

Anders Lotterup

Anders Lotterup
Chefkonsulent i Justitsministeriets Databeskyttelseskontor

Anders har arbejdet indgående med både databeskyttelsesforordningen og udarbejdelsen af den over 1.000 sider lange betænkning om forordningen og den nye persondatalov. Han er aktiv deltager i EU-Kommissionens ekspertgruppe om gennemførelsen af forordningen og i en kreds af centrale ’like-mindede’ EU-lande. Anders har tidligere været advokat hos Kammeradvokaten.

Jakob Lundsager

Jakob Lundsager
Kontorchef i Justitsministeriets Databeskyttelseskontor

Jakob har arbejdet indgående med både databeskyttelsesforordningen og udarbejdelsen af den over 1.000 sider lange betænkning om forordningen og den nye persondatalov. Han er aktiv deltager i EU-Kommissionens ekspertgruppe om gennemførelsen af forordningen og i en kreds af centrale ’like-mindede’ EU-lande. Jakob har tidligere været ansat i bl.a. Datatilsynet.

Kursets form

Du bliver taget med i en afmystificering af de kommende databeskyttelsesregler, og du vil have rig mulighed for at få svar på alle dine spørgsmål til Justitsministeriets folk.

Kurset svarer til 7 lektioner.
 

Pris og praktisk info

Typiske spørgsmål

Når du har fundet kurset, du vil tilmeldes, kan du enten klikke på tilmeldingsknappen eller sende en mail til den kursusansvarlige med dine kontakt- og faktureringsoplysninger.
Ja - alle vores kurser er åbne for såvel medlemmer af Djøf som ikke medlemmer, hvis ikke andet er angivet på det enkelte kursus.
Ja - forplejning er inkluderet i kursusprisen. Forplejningen vil oftest bestå af morgenbrød med kaffe/the, frokost samt eftermiddagskaffe/the med kage. Kurser med overnatning er inklusiv middag.
Vi beslutter 1 måned før start, om kurset gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Vi modtager dog tilmeldinger helt frem til kursusstart.

Afmeldingsfristen er en måned inden kursets start med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Der kan vederlagsfrit foretages afmelding inden afmeldingsfristens udløb. Ved senere afmelding, dog senest 14 dage før kursets start, opkræves et administrationsgebyr på 50 % af kursusafgiften.

Ved afmelding senere kan nedsættelse af kursusafgiften ikke påregnes. Pladsen kan dog vederlagsfrit overføres til en anden deltager fra samme virksomhed. Afmelding foretages på mail eller via Mit Djøf, hvis du er medlem.

Hvis du bliver syg, er du velkommen til at overlade pladsen til en anden deltager fra samme virksomhed uden beregning. Vi vil dog gerne have besked herom, så vi kan orientere underviser, kursussted m.m. 
Det vil fremgå i fakta-boksen på det enkelte kursus, hvis der er overnatning mellem kursusdagene. Hvis der ikke står noget, er der ikke overnatning inkluderet i prisen. Vi kan dog godt være behjælpelige med bestilling af overnatning, hvis du har brug for det. Kontakt den kursusansvarlige, hvis du ønsker hjælp med dette.

Der bliver sendt en velkomstmail med praktiske informationer om kurset 1-2 uger før kursusstart. På enkelte kurser vil der være forberedelse  - du vil i så fald blive orienteret i god tid

 

Cirka 1 måned før kursusstart fremsender vi faktura for din deltagelse på kurset. Har du brug for en faktura tidligere eller at få opdelt fakturaen i rater, kan det selvfølgelig godt lade sig gøre. Kontakt den kursusansvarlige og aftal nærmere.

Hos Djøfs Kurser og Uddannelser kan vi tilbyde dig helhedsorienteret rådgivning. Vores rådgivere er fagligt velfunderede med et stort kendskab til djøfernes kompetencer og arbejdsområder. De er bredt orienteret om det danske kursusmarked og har erfaring med rådgivning på alle niveauer. Med spidskompetencer inden for hvert deres felt, vil du altid blive matchet med den mest kompetente rådgiver.

Du kan enten skrive til os på kurseroguddannelser@djoef.dk eller ringe på tlf. 33 95 97 00.

Se alle