]]>

Kursus

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) i praksis

Få den mest relevante, opdaterede og praktisk anvendelige viden til at overholde de persondataretlige krav.

Startdatoer

01/06-21
København Ø
13/09-21
København V

Varighed

1 dag
09:00-16:00

Pris

4.200 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Se alle priser

Hvem henvender kurset sig til?

Du arbejder med at sikre den praktiske efterlevelse af persondatareglerne og den løbende kvalitetssikring af GDPR-implementeringen. 

Måske bestrider du rollen som DPO, compliance manager eller lignende.

Måske ønsker du at få større indsigt i den virkelighed, du rådgiver om som advokat, revisor eller konsulent i rådgivningsbranchen.

Du har et grundlæggende kendskab til databeskyttelsesreglerne i forvejen.
 

På kurset får du:

  • et indblik i den nyeste praksis, vejledninger, udtalelser og afgørelser fra fx Datatilsynet
  • eksempler på, hvordan underviserne håndterer problemstillinger og foretager risikoafvejninger
  • en pragmatisk gennemgang af, hvordan du kan håndtere de centrale krav i forordningen
  • gode råd til varetagelsen af rollen som DPO
  • et praktisk blik på de seneste udtalelser fra Datatilsynet og Det Europæiske Databeskyttelsesråd
  • mulighed for at diskutere praktiske og juridiske problemstillinger med underviserne og de andre deltagere.

Kursets indhold

Kurset giver dig en opdateret gennemgang af databeskyttelsesforordningens krav i lyset af den seneste praksis. Du får gode råd til at tage skridtet fra formel regelforståelse til praktisk implementering. Kurset lægger vægt på de praktiske konsekvenser af de seneste afgørelser fra EU-Domstolen samt udtalelser og vejledninger fra fx Datatilsynet. 

Du bliver klædt på til at have fokus på, at implementering og kvalitetssikring tager hensyn til, at virksomheden eller myndigheden også har en praktisk virkelighed, der skal fungere, og en forretning, der skal kunne løse sine opgaver, med mindst mulig forstyrrelse. 

Vælg startdato

  • Dagens opbygning

    Databeskyttelsesforordningen i praksis

    1. juni 2021, kl. 9.00 - 16.00

    På kursusdagen får du praktiske værktøjer og konkrete eksempler på, hvordan andre implementerer databeskyttelsesforordningen i offentlige organisationer og i private virksomheder. 

    Underviserne arbejder med samme problemstillinger som dig, og de deler deres praktiske erfaringer med fortolkninger og konsekvenser af reglerne i databeskyttelsesforordningen. Dagen har fokus på reglernes praktiske aspekter.

    Dagen giver dig viden om og redskaber til:

    • hvordan du bedst prioriterer mellem de forskellige opgaver i en virkelighed præget af begrænsede ressourcer
    • hvad resultatet af de seneste afgørelser og vejledninger er, så du er klædt på til at hjælpe din organisation med det løbende arbejde med at efterleve forordningen
    • hvordan du ’tager temperaturen’ på organisationens persondataretlige modenhedsniveau
    • hvilke kompetencer du skal inddrage
    • hvornår du som dataansvarlig har dokumenteret din efterlevelse (accountability) i tilstrækkeligt omfang
    • hvordan du skal håndtere forhandlinger med databehandlere i praksis, og hvilke risici det indebærer
    • hvilke krav de største risici indebærer for såvel offentlige som private dataansvarlige
    • hvad du gør, når uheldet er ude, og reglerne klart er overtrådt – hvornår du skal kontakte Datatilsynet, organisationens advokat eller håndtere det selv.
    Læs mindre

Hvem underviser?

Rami Christian Sørensen

Rami Christian Sørensen
Advokat (H)

Rami rådgiver om løn- og ansættelsesvilkår og han har tillige haft ansvaret for den praktiske implementering af databeskyttelsesforordningen i Djøf. Han har omfattende undervisningserfaring inden for praktisk ansættelsesret og persondataret, ligesom han har været ekstern lektor i arbejdsret på Aarhus Universitet. Endvidere fører Rami jævnligt retssager inden for det ansættelsesretlige område.

Christian Wiese Svanberg

Christian Wiese Svanberg
Afdelingschef, Forsvarsministeriet

Christian er en af Danmarks absolut førende eksperter inden for databeskyttelsesret. Han har arbejdet med databeskyttelse siden 2003 og kender til alle databeskyttelsesrettens aspekter på tværs af den private og offentlige sektor. Han har bl.a. arbejdet i Datatilsynet og Justitsministeriet, og var med til at lede EU’s forhandlinger om persondataforordningen. Har var ansvarlig for databeskyttelsesområdet i dansk politi fra 2016 til 2021 og arbejder nu med området i Forsvarsministeriet. Han er bidragende forfatter til den engelsksprogede kommentar til persondataforordningen fra Oxford University Press, og ekstern lektor i databeskyttelsesret ved Københavns Universitet. Christian har tidligere været advokat hos Plesner.

Det siger tidligere deltagere

Her ser du et gennemsnit af 217 tidligere deltageres tilfredshed.

Dette kursus giver en god indsigt i praktiske problemstillinger i såvel virksomheder som offentlige institutioner, og giver forudsætninger for, både som rådgiver og DPO at varetage sine opgaver i forbindelse med implementering af GDPR i organisationen.
Jesper Nydam Kold Nielsen, Beierholm Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Meget kompetente og specialiserede undervisere - kursets faglige indhold blev gjort spændende, da det var tydeligt, hvordan begge undervisere brændte for deres fagområde. Kursusindholdet levede rigtig godt op til det forventelige, ud fra kursusbeskrivelsen. En rigtig god dag!
Mette Buur, Jurist, BB Blomster Aps

Kursets form

Undervisningen er en blanding af oplæg, dialog og praktiske opgaver.

Kurset svarer til syv lektioner.

Djøfs digitale læringsportal forstærker din læring på kurset med forskellige læringsaktiviteter og materialer. Du kan bruge portalen fra en browser 24-7. Og du kan lære de andre deltagere og underviserne at kende allerede før kurset.

Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale.

Covid-19-forholdsregler på kurser 

Vi følger alle retningslinjer i forhold til afstand, forplejning og hygiejne. 

Pris og praktisk info

  • Pris
  • Medlemmer
    4.200 kr. (ekskl. moms)
  • Medlem af Danske Advokater/Danske Virksomhedsjurister
    4.200 kr. (ekskl. moms)
  • Ikke-medlemmer
    4.850 kr. (ekskl. moms)
  • Dato og tidspunkt
  • 1. juni 2021 - kl. 9.00 - 16.00
  • Sted
  • CFL Center for Ledelse, Folke Bernadottes Allé 45, 2100 København, Denmark
  • Kursets referencenr.
  • 34734
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
    1. maj 2021 kl. 16:00


    Afmeldingsfrist
    1. maj 2021
  • Yderligere info, kontakt
  • Karin Rasmussen

    Karin Rasmussen
    Kursusansvarlig
    kir@djoef.dk
    33 95 98 33

  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik. Læs også Djøfs privatlivspolitik for webinarer via Zoom


    Din sikkerhed ved brug af Zoom
    Når du deltager i online-aktiviteter arrangeret af Djøf, vil det foregå via videotjenesten Zoom. Djøf har en virksomhedslicens og anvender Zoom Pro account. Læs mere om, hvordan Djøf anvender Zoom.

Se alle