]]>

Arrangement

Danmarks guldbryllup med EU: Fra EF til EU

Djøf Belgien og den danske kirke i Bruxelles byder velkommen til fejring af Danmarks guldbryllup med EU med en række arrangementer. Her får vi besøg af eksperter, journalister og unge europæere, der vil diskutere fortiden, nutiden og fremtiden for Danmark og EU.

Dato og sted

27. september 2022
Ixelles

Afholdt

Varighed

19:00-21:30

Pris

Gratis
For alle

Debat

Hvad handler arrangementet om?

Djøf og den danske kirke i Bruxelles fejrer 50-året for folkeafstemningen med et stærkt program om fortiden, nutiden og fremtiden med fokus på Danmarks relationer til EU, som igen var aktuelt med folkeafstemningen den 1. juni 2022.

I dagens debat spørger vi blandt andet, om euro-projektet er lykkes, og hvordan vi kom igennem eurokrisen. Hvad er fremtiden for euroen? Fulgte de andre EU-politikker med? Hvad har udvidelserne haft af betydning, og hvor står EU-samarbejdet efter Brexit?

Kom og debatter med blandt andre Niels Thygesen, Claus Grube og Claus Haugaard Sørensen. Debatten modereres af Rikke Albrectsen.

Vi serverer mad og drikke i forbindelse med arrangementet.

Er du interesseret i mere om Danmarks 50-årige engagement i EU?

På arrangementet Fejring af Danmarks guldbryllup med EU: EU - hvorhen nu? har vi inviteret professor Marlene Wind og departementschef Jeppe Tranholm-Mikkelsen til at hjælpe os med at kaste lys over og få svar på en række EU-relaterede spørgsmål.

På det fjerde arrangement Danmarks guldbryllup med EU: Fremtidens EU diskuterer seks unge, danskere fra Bruxelles fremtidens EU med Danmarks EU-ambassadør, Per Fabricius Andersen. 

 

Hvem er oplægsholder?

Niels Jørgen Thøgersen

Niels Jørgen Thøgersen
Tidligere chef for EU-Repræsentationen i København

Claus Grube

Claus Grube
Tidligere ambassadør i London

Tidligere departememtschef i Udenrigsministeriet og ambassadør i London fra 2013.
Claus Haugaard Sørensen

Claus Haugaard Sørensen
Seniorrådgiver og forhenværende generaldirektør i EU-Kommissionen

Claus Haugaard Sørensen har haft en lang karriere i EU-kommissionen, som generaldirektør for humanitær hjælp og krisestyring og for kommunikation, samt som kabinetschef. Siden 2017 har han været rådgiver for en række tænketanke og internationale hjælpeorganisationer. Tidligere var han ansat i udenrigsministeriet og udsendt til OECD og den danske EU-repræsentation. Claus Haugaaard er uddannet cand. oecon.

Rikke Albrechtsen

Rikke Albrechtsen
Moderator - og journalist, Altinget

Rikke er EU-korrespondent og har rapporteret fra Bruxelles siden 2006. Hun er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003 og har derudover en kandidatgrad fra Syddansk Universitet i EU og medier.

Pris og praktisk info

 • Pris
 • Ikke-medlemmer
  Gratis
 • Medlemmer
  Gratis
 • Arrangementets referencenr.
 • 36980
 • Frist
 • Tilmeldingsfrist
  27. september 2022 kl. 12:00
 • Behandling af personoplysninger
 • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Se alle