]]>

Arrangement

Danmarks guldbryllup med EU: Fra EF til EU

Djøf Belgien og den danske kirke i Bruxelles byder velkommen til fejring af Danmarks guldbryllup med EU med en række arrangementer. Her får vi besøg af eksperter, journalister og unge europæere, der vil diskutere fortiden, nutiden og fremtiden for Danmark og EU.

Debat

Hvad handler arrangementet om?

Djøf og den danske kirke i Bruxelles fejrer 50-året for folkeafstemningen med et stærkt program om fortiden, nutiden og fremtiden med fokus på Danmarks relationer til EU, som igen var aktuelt med folkeafstemningen den 1. juni 2022.

I dagens debat spørger vi blandt andet, om euro-projektet er lykkes, og hvordan vi kom igennem eurokrisen. Hvad er fremtiden for euroen? Fulgte de andre EU-politikker med? Hvad har udvidelserne haft af betydning, og hvor står EU-samarbejdet efter Brexit?

Kom og debatter med blandt andre Niels Thygesen, Claus Grube og Claus Haugaard Sørensen. Debatten modereres af Rikke Albrectsen.

Vi serverer mad og drikke i forbindelse med arrangementet.

Er du interesseret i mere om Danmarks 50-årige engagement i EU?

På arrangementet Fejring af Danmarks guldbryllup med EU: EU - hvorhen nu? har vi inviteret professor Marlene Wind og departementschef Jeppe Tranholm-Mikkelsen til at hjælpe os med at kaste lys over og få svar på en række EU-relaterede spørgsmål.

På det fjerde arrangement Danmarks guldbryllup med EU: Fremtidens EU diskuterer seks unge, danskere fra Bruxelles fremtidens EU med Danmarks EU-ambassadør, Per Fabricius Andersen. 

 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle