]]>

Arrangement

Danmarks guldbryllup med EU: De første 25 år

Djøf Belgien og den danske kirke i Bruxelles byder velkommen til fejring af Danmarks guldbryllup med EU med en række arrangementer. Her får vi besøg af eksperter, journalister og unge europæere, der vil diskutere fortiden, nutiden og fremtiden for Danmark og EU.

Debat

Hvad handler arrangementet om?

Djøf og den danske kirke i Bruxelles fejrer 50-året for folkeafstemningen med et stærkt program om fortiden, nutiden og fremtiden med fokus på Danmarks relationer til EU, som igen var aktuelt med folkeafstemningen den 1. juni 2022.

Til dette arrangement behandler vi de første 25 år i EU, folkeafstemningen, Europa-Parlamentet inklusive det første direkte valg, traktatændringerne og de danske forbehold.

Kom og diskuter med blandt andet Niels Jørgen Thøgersen, John Iversen og Poul Skytte Christoffersen. Debatten modereres af Solveig Gram Jensen.

Der vil blive mulighed for at netværke over mad og drikke i løbet af aftenen.

Er du interesseret i mere om Danmarks 50-årige engagement i EU?

På arrangementet ’Danmarks guldbryllup med EU: Fra EF til EU’ debatterer vi blandt andet, om euro-projektet er lykkes, hvordan vi kom igennem eurokrisen, og hvor EU-samarbejdet står efter Brexit.

Og på det tredje arrangement Danmarks guldbryllup med EU: Fremtidens EU diskuterer seks unge, danskere fra Bruxelles fremtidens EU med Danmarks EU-ambassadør, Per Fabricius Andersen. 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle