]]>

Arrangement

Danmark - konkurrencestat?

Djøfere bliver ofte kritiseret for at være konkurrencestatens 'kolde hænder'. Martin Møller Rasmussens nye bog 'Konkurrencestatsministeren' udfordrer påstanden. Du kan møde forfatteren til debat.

Debat

Hvad handler arrangementet om?

Det forestående folketingsvalg bliver ikke kun et valg af statsminister, men også et valg af Danmarks næste konkurrencestatsminister. Men hvad er en konkurrencestatsminister? Hvem kan egentlig blive det i år 2019? Og hvem vil være ved det? Ligger vejen til magten alene åben for en 'machiavellisk ræv' i fåreklæder, der foregiver at forsvare fortidens velfærdsstat?

Må fordækte velfærdskæmpere forklæde sig som machiavelliske magtmennesker, der forfægter konkurrencestaten for at forandre den, eller er der andre muligheder? Og hvilken konkurrencestatsminister bliver Mette Frederiksen eller Lars Løkke Rasmussen, hvis de bliver valgt?

De og andre spørgsmål rejser og diskuterer forfatteren til den nye bog 'Konkurrencestatsministeren', Martin Møller Rasmussen. Bogen viser, hvordan den danske variant af konkurrencestaten med succes adskiller sig fra andre typer, og at netop Danmark fremstår som mønstereksemplet, der afkræfter tesen om, at international konkurrence tvinger alle til at føre en såkaldt ”nødvendig politik”.

Om bogen

Hvad ville Niccolò Machiavelli have hvisket en dansk statsministerkandidat i øret, hvis han havde kunnet? Muligvis ville renæssancens politiske mestertænker have rådet hende eller ham til at tænke, tale og se som en konkurrencestatsminister. Det er i hvert fald påstanden i denne bog. Med inspiration fra 'Fyrsten' opstiller 'Konkurrencestatsministeren' syv simple læresætninger, som enhver dansk politiker, studerende, djøfer og almindelig politisk interesseret må kende til, hvis vedkommende vil kunne forstå og begå sig i konkurrencestaten.

'Konkurrencestatsministeren' er dermed også et provokerende indspark i de senere års ophidsede konkurrencestatsdebat. Den går ikke blot i rette med mange (mis)forståelser og (fejl)fortolkninger. Bogen rejser også nye spørgsmål, fordrer klare svar og giver håndfaste råd.

Du kan bestille bogen hos Djøf Forlag

 

 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle