]]>

Arrangement

Cybertruslen - et voksende problem

Chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen, redegør for cybertruslen mod Danmark. På nogle områder som cyberspionage og cyberkriminalitet er det vurderingen, at truslen er meget høj. Et eksempel på cyberkriminalitet er, at hackere i 2016 stjal $100 mio. fra Bangladeshs Nationalbank.

Hvad handler arrangementet om?

Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed vurderer, at Cybertruslen mod Danmark er meget høj.

 

Pensionistforeningen har inviteret chef for Center for Cybersikkerhed, cand.polit. Thomas Lund-Sørensen til at give en indføring i og diskutere, hvordan cybertruslerne kommer til udtryk i form af digitale angreb på danske myndigheder, virksomheder og borgere.

 

Cybertruslen er desværre blevet et grundvilkår, der vil gælde på lang sigt for det danske samfund. Udover at kunne have både politiske og økonomiske konsekvenser for Danmark og danske interesser, kan cyberangreb potentielt også påvirke tilgængeligheden af samfundsvigtige systemer og befolkningens tillid til digitaliseringen af det danske samfund. 

I takt med den fortsatte digitalisering af vores samfund forsøger flere og flere ondsindede aktører at udnytte sårbarheder i de digitale systemer, vi benytter os af. Thomas Lund-Sørensen beretter om staterne, grupperne og de personer, der udgør en vedholdende trussel mod danske myndigheder og virksomheder, og hvordan de gør brug af mange forskellige typer angreb for at nå deres mål. Danske myndigheder og virksomheder står derfor kontinuerligt over for nye udfordringer i forhold til at kunne imødegå truslen, og Center for Cybersikkerhed spiller en væsentlig national rolle i at imødegå hackerne og deres angreb. 

 

Fra kl. 14.30 vil der være en kop kaffe/te og et stykke kage, inden arrangementet går i gang.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle