]]>

Kursus

Cybersikkerhed

Forstå cybersikkerhed, formulér en it-sikkerhedspolitik, og reducér risikoen for angreb og nedbrud.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er til dig, der ønsker at forstå de cybersikkerhedsrisici, der kan opstå i digitale organisationer. Og du vil gerne vide, hvordan du kan gøre noget ved dem. 

Du vil blive bedre til at formulere en it-sikkerhedsstrategi eller it-sikkerhedspolitik, der sikrer en balance mellem organisationens behov for it-sikkerhed og forretningens behov.

Du kan enten være chef eller medarbejder. Du skal ikke have specialistviden, men kende it på brugerniveau.

På kurset lærer du at:

  • forstå fundamentale begreber og problemstillinger inden for cybersikkerhed
  • forstå organisationens håndtering af data, fx indsamling, kommunikation, lagring, behandling og sletning  
  • gennemføre en overordnet risikoanalyse af et simpelt cybersikkerhedsscenarie
  • formulere passende kontroller til at reducere de identificerede risici.  
 

Kurset har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Kursets indhold

Kurset ’Cybersikkerhed’ giver dig en generel indføring i it-sikkerhed og de fundamentale begreber og problemstillinger, du skal kende, når du arbejder med it-sikkerhed. Du bliver præsenteret for en risikobaseret tilgang til det sikkerhedsarbejde, der er blevet de facto-standard blandt myndigheder og store virksomheder. 

Øget digitalisering medfører nye muligheder og reducerede omkostninger, men det eksponerer samtidig organisationen for en række nye risici. Derfor har du brug for at forstå cybersikkerhed, uanset hvor i organisationen du befinder dig.

På kurset får du mulighed for at arbejde med aktuelle problemstillinger inden for it-sikkerhed gennem praktiske scenarier.

Kursets form

’Cybersikkerhed’ er bygget op af elementer, der understøtter din læring. Du får korte teoretiske oplæg, men fokus er på praksisnære øvelser, hvor dialog og diskussion mellem dig og de andre deltagere er i centrum.

Se alle