]]>

Arrangement

Cubansk historie og politisk aktualitet

Onsdag den 12. september inviterer STUKO til foredrag om Cubas historie og aktualitet i international politik. Hovedtemaerne er; nation og utopi, populærkultur og revolution samt forholdet til USA.

Hvad handler arrangementet om?

Den politiske situation i Cuba er et fokuspunkt i den internationale debat, da Cubas politiske fremtid er særligt aktuelt i år, hvor Castro-familien ikke længere sidder på præsidentposten. Danmark er kun i mindre grad indtrådt på det cubanske marked, hvorfor det er spændende at følge med i, om denne trend mon snart vender.

Derfor afholder STUKO - i forbindelse med efterårets studietur for økonomistuderende på Københavns Universitet, som går til Cubas hovedstad Havana - et indledende seminar om Cubas identitet, aktuelle politiske situation, planøkonomi i det 21. århundrede og national utopi.

Det er lektor i Latinamerikanstudier på KU, Jan Gustafsson, som vil danne et overblik over landet som helhed og fortælle om sin egen forskning på området. Der vil være rig mulighed for at netværke med andre polit-studerende på tværs af semestrene.

Oplægsholder

Jan Gustafsson, Lektor og ph.d. i Spansk og Latinamerikastudier, Københavns Universitet.

Jans primære forskningsområder er latinamerikansk og spansk litteratur, latinamerikansk kultur, herunder politisk kultur, musik, film og litteratur. Utopi som begreb og fænomen. Kultur- og identitetsteori.

Program

Kl. 17.00 Velkomst med tak til Djøf og præsentation af oplægsholder
Kl. 17.15 Første del af oplægget fra Jan Gustafsson
Kl. 18.00 Pause med kaffe, te og kage
Kl. 18.10 Anden del af oplægget fra Jan Gustafsson
Kl. 18.40 Debat
Kl. 19.10 Afrunding og networking med sandwich og drikkevarer
Kl. 19.30 Arrangementet slutter

Oplysningsforpligtelse

Når du tilmelder dig et arrangement hos Djøf, har vi brug for nogle oplysninger om dig. Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med lovgivningen. Læs mere i Djøfs Privatlivspolitik her

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle