Kursus

Boliglejeret - kontrakten - med de nye regler

Få indsigt i beboelseslejekontrakters faldgruber og i, hvordan du skal undgå dem. Vi fokuserer på en række praktisk vigtige områder, der helt eller delvist kan reguleres ved parternes aftale for private udlejningsejendomme.

Startdato og varighed

27. marts 2019
1 dag(e)

Tid og sted

09:00-16:00
København V

Pris

3.900 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Kursets indhold

For dig
Et kursus for dig, der beskæftiger sig med eller skal til at beskæftige sig med boliglejeret, herunder særligt indgåelse af beboelseslejeaftaler i private udlejningsejendomme. Kurset kræver ikke forudgående kendskab til lejeretten. Kurset egner sig til advokater, advokatfuldmægtige, ejendomsmæglere, ejendomsadministratorer, kommunalt ansatte og medarbejdere i realkreditinstitutter.

Udbytte
Du opnår en skærpet opmærksomhed på afgørende dele af en beboelseslejekontrakt og får konkrete løsningsforslag til udarbejdelse af en kontrakt afhængigt af målet med kontrakten. Vi fremlægger en række eksempler på kontraktformuleringer med det mål at give dig et overblik over faldgruber ved kontraktskrivning, og hvordan du bedst kan undgå dem. På kurset fokuserer vi på en række praktisk vigtige områder, der helt eller delvist kan reguleres ved parternes aftale, og som derfor påkalder sig særlig interesse ved kontraktindgåelsen.

Kursets indhold
Kurset omhandler bl.a. følgende emner:

 • lejelovenes anvendelsesområde
 • typeformular A, 9. udgave
 • krav til en beboelseslejeaftale
 • betaling af leje, depositum og forudbetalt leje
 • betalinger ud over lejen
 • aftaler om benyttelse af digital kommunikation
 • lejens størrelse og regulering
 • vedligeholdelse af det lejede
 • lejemålets stand ved ind- og fraflytning
 • tidsbegrænsning.
   

Undervisere
Advokat Lars Langkjær, Gangsted-Rasmussen
Lars Langkjær udmærker sig ved at være særdeles velfunderet inden for lejeretten – i teori såvel som i praksis. Han har tidligere været ansat i Ejendomsforeningen Danmark og har i en lang årrække undervist jurister og andre i forskellige lejeretlige emner bl.a. som ekstern lektor på Københavns Universitet. Lars er medforfatter til bogen ’Erhvervslejeloven med kommentarer’ (2014) samt ’Spot på lejelovene’ (2006) og har i øvrigt skrevet en lang række artikler. Lars er advokat hos advokatfirmaet Gangsted-Ramussen.

Advokat Katja Paludan, Husen Advokater
Katja Paludan er specialiseret inden for lejeretten og fungerer som boligretsdommer (lægdommer) ved retten i København, Frederiksberg, Lyngby og Helsingør. Hun har bred erfaring som underviser i lejeret, bl.a. fra Ejendomsforeningen Danmark og som ekstern lektor på Københavns Universitet. Katja er medforfatter til bogen ’Erhvervslejeloven med kommentarer’ (2014) og er partner hos Husen Advokater.

Lektioner
7

Kurset udbydes i samarbejde med Danske Advokater.

Sådan får du mere ud af dit kursus
Få viden og inspiration til, hvordan du selv og din virksomhed får et markant større udbytte af dit kursus. Både i din forberedelse inden kurset. Når du er afsted på kurset. Og når du skal implementere det, du har lært, i dit arbejde.

Lær hvordan på vores gratis workshop ’100% læring’ i København.

 

 

Relevante Dokumenter

Hvem underviser?

Pris og praktisk info

Typiske spørgmål

Når du har fundet kurset, du vil tilmeldes, kan du enten klikke på tilmeldingsknappen eller sende en mail til den kursusansvarlige med dine kontakt- og faktureringsoplysninger.
Ja - alle vores kurser er åbne for såvel medlemmer af Djøf som ikke medlemmer, hvis ikke andet er angivet på det enkelte kursus.
Ja - forplejning er inkluderet i kursusprisen. Forplejningen vil oftest bestå af morgenbrød med kaffe/the, frokost samt eftermiddagskaffe/the med kage. Kurser med overnatning er inklusiv middag.
Vi beslutter 1 måned før start, om kurset gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Vi modtager dog tilmeldinger helt frem til kursusstart.

Afmeldingsfristen er en måned inden kursets start med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Der kan vederlagsfrit foretages afmelding inden afmeldingsfristens udløb. Ved senere afmelding, dog senest 14 dage før kursets start, opkræves et administrationsgebyr på 50 % af kursusafgiften.

Ved afmelding senere kan nedsættelse af kursusafgiften ikke påregnes. Pladsen kan dog vederlagsfrit overføres til en anden deltager fra samme virksomhed. Afmelding foretages på mail eller via Mit Djøf, hvis du er medlem.

Hvis du bliver syg, er du velkommen til at overlade pladsen til en anden deltager fra samme virksomhed uden beregning. Vi vil dog gerne have besked herom, så vi kan orientere underviser, kursussted m.m. 
Det vil fremgå i fakta-boksen på det enkelte kursus, hvis der er overnatning mellem kursusdagene. Hvis der ikke står noget, er der ikke overnatning inkluderet i prisen. Vi kan dog godt være behjælpelige med bestilling af overnatning, hvis du har brug for det. Kontakt den kursusansvarlige, hvis du ønsker hjælp med dette.

Der bliver sendt en velkomstmail med praktiske informationer om kurset 1-2 uger før kursusstart. På enkelte kurser vil der være forberedelse  - du vil i så fald blive orienteret i god tid

 

Cirka 1 måned før kursusstart fremsender vi faktura for din deltagelse på kurset. Har du brug for en faktura tidligere eller at få opdelt fakturaen i rater, kan det selvfølgelig godt lade sig gøre. Kontakt den kursusansvarlige og aftal nærmere.

Hos Djøfs Kurser og Uddannelser kan vi tilbyde dig helhedsorienteret rådgivning. Vores rådgivere er fagligt velfunderede med et stort kendskab til djøfernes kompetencer og arbejdsområder. De er bredt orienteret om det danske kursusmarked og har erfaring med rådgivning på alle niveauer. Med spidskompetencer inden for hvert deres felt, vil du altid blive matchet med den mest kompetente rådgiver.

Du kan enten skrive til os på kurseroguddannelser@djoef.dk eller ringe på tlf. 33 95 97 00.

Se alle