]]>

Arrangement

Biografen Øst for Paradis

Pensionistnetværk Midt besøger biografen Øst for Paradis og hører om biografens historie og ser en film.

Hvad handler arrangementet om?

Hør, når Ole Bjørn Christensen, cand.oecon. fortæller om en lidt usædvanlig karriere for en økonomisk kandidat og om biografens historie.

Vi får et indblik i historien om Øst for Paradis fra fødslen som biograf i november 1978 og frem til i dag. Og historien om filmimport fra 1975 først i Kyklop-film og fra 1980 i Øst for Paradis. Biograf og filmimport indgår i en fin symbiose og har gennem årene støttet hinanden i de mange op- og nedture i årenes løb.

Biografen er blevet så gammel, så den også er i gang med et generationsskifte, ligesom der de sidste 14 år er sket en modernisering, digitalisering og en udvidelse fra 4 til 7 sale.

Efter oplægget vises filmen 'Mine aftener i Paradis'.

OBS: Deltagerbetaling 50 kr. og ledsagere 100 kr., som opkræves af biografen ved ankomst. Tilmelding og afbud af ledsagere skal ske direkte til tovholderne og foregår uden om Djøf. Tovholderne er Torben Ulf Larsen på com¤outlook¤torbenulf og Marius Lyhne-Knudsen dk¤lyhne-knudsen¤marius.

Info om biografen

Øst for Paradis er byens kunstbiograf, hvor der bydes på filmoplevelser ud over det sædvanlige. Siden 1978 har Øst for Paradis vist hjertevarme, underfundige, skæve, ekstraordinære og ikke mindst stærke og relevante film for det aarhusianske publikum. Om hovedpersonen taler finsk, italiensk eller engelsk er underordnet, så længe filmen er i top. Biografens unikke sjæl kan opleves i både filmrepertoiret og i den hyggelige café, hvor der serveres friskbryggede kaffespecialiteter, økologisk konfekt, vin og specialøl, der alt sammen må nydes i salene.

Film

'Mine aftener i Paradis' er et betagende og nostalgisk blik på en siciliansk barndom, hvor drengen Toto deler sin tid mellem kirken, hvor han er alterdreng, og byens gamle biograf 'Paradiso'. Hele magien i 'Paradiso' fortryller drengen, ikke kun selve filmene og biografsalen, men også operatørrummet, hvor troldmanden Alfredo viser de levende billeder fra mange spændende historier og verdener.

Filmen vandt en Oscar for 'Bedste udenlandske film' i 1990.

Læs mere om biografen Øst for Paradis 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle