]]>

Arrangement

Kampen mod plastik - bæredygtig business

Vi sætter bæredygtighed og selvledelse på dagsordenen, når vi runder 1-års dagen for Djøfs Auditorium på CBS.

Hvad handler arrangementet om?

Der er massivt fokus på at transformere forretninger hen imod mere bæredygtighed med fokus på nødvendige og gode ændringer – gode i betydningen gode for mennesker, samfund og klima. Der er allerede taget kvantespring for flere af de store industrier, men der er lang vej igen. Et af de helt store emner er plastik. For verden er på vej til at drukne i plastikaffald. I havene, hvor fisk, fugle og havpattedyr dør af det. Men også på lossepladser, i landskabet og som mikropartikler i føde- og drikkevarer.

"Der er brug for en global omstilling til en cirkulær plastikøkonomi med lukkede kredsløb", siger fagfolk. Det handler om millioner af forskellige produkter. Mange af de bevægelser, som vi ser i dag, er båret frem af mennesker med noget på hjerte. Mennesker, der brænder for en sag og som formår at inspirere alle omkring sig. Den medansvarlige og reflekterende leder, som er afgørende for forståelsen og gennemførelsen af de både ønskelige og nødvendige forandringer. Det er det menneske – leder, medarbejder, forbruger og borger – der handler ud fra sit hjerte og ikke blot ud fra en kortsigtet og rationel tænkning. Hvis vi vel at mærke vil se, mærke og turde dem. At arbejde med disse ændringer kræver nye tanker, ændrede holdninger, andre sociale forståelser samt ændrede ledelses- og samarbejdsformer.

Vi har inviteret en af de helt store tænkere inden for genanvendelse af plastik, direktør Louise Lerche-Gredal fra 'Plastic Change', ind til en snak om deres mission. Hvor starter man henne? Hvordan kan man selv gøre noget? Og hvor ender vi henne? Vi er nysgerrige på, hvad der for dem har drevet værket, og hvordan man passer på sig selv, når passionen i den grad driver værket. Hvor 'Plastic Change' efterhånden er en garvet aktør, inviterer vi den 33-årige iværksætter Katrine Lee Larsen inden for til en snak om, hvordan hendes tur til Bali blev startskuddet til hendes iværksættereventyr.

Da hun vendte tilbage til København, kunne hun ikke slippe tanken om det forurenede hav ud for Balis kyster. Hun begyndte at undersøge, om hun kunne finde en produktiv og bæredygtig måde at udnytte plastikken på ved at anskue den som en allerede eksisterende ressource. Og hun fandt hurtigt ud af, at der var flere måder at gå til det på. Kom med og bliv inspireret af to entreprenører, som på hver deres måde ønsker et ansvarligt forbrug og en industri, der tager ansvar.

Dagen modereres af direktør for Copenhagen School of Entrepreneurship Andreas Gjede.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle