]]>

Arrangement

Bæredygtighed forandrer finanssektoren

Mød to finansielle eksperter som sætter fokus på investeringer, finanssektoren og bæredygtighed.

Hvad handler arrangementet om?

Vi har inviteret investeringsdirektør Eric Christian Pedersen fra Nordea til at sætte perspektiv på opgaven for sektoren, risici og de investeringsmæssige muligheder og udfordringer. Og Niels Fibæk-Jensen, direktør og stifter af Matter, som har fokus på bæredygtige pensionsløsninger og har udviklet et koncept, så investorerne kan måle deres investeringer op imod ESG-faktorerne, og som blandt andet har ført til et samarbejde mellem Matter og NASDAQ. 

Kom og deltag i arrangementet og få viden, indsigter og perspektiver på de store udfordringer og forandringer, som klima- og bæredygtighedsdagsordenen bringer til finanssektoren.

Baggrund

Fremover vil investorer, kunder og lovgivere stille kontante krav til alle virksomheder. Konkret kommer det til at betyde store forandringer for den finansielle sektors forretningsmodeller, når der skal integreres miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige kriterier (såkaldte ESG-faktorer) i forretnings- og investeringsbeslutningerne. 

Den finansielle sektor er en vigtig motor i omstillingen, og ifølge Finans Danmark finansierer danske banker og realkreditinstitutter allerede i dag grønne aktiviteter for 400 mia. kr,. og vurderingen er, at det tal kan vokse til 700 mia. kr. frem mod 2030.

Men der er stadig langt til det politiske mål om en reduktion på 70% af CO2-udslippet i 2030. Så hvordan kan man arbejde med den bæredygtige dagsorden i lyset af finanssektorens forretningsmodeller, når det gælder investeringer?

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle