]]>

Arrangement

Aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet?

Kom og hør, hvad ministeren og organisationerne vil gøre, så ledige +50-årige får lettere ved at komme tilbage i job.

Dato og sted

22. juni 2021
København V

Afholdt

Varighed

12:00-15:00

Pris

Gratis
For alle

Eventpuljen

Hvad handler arrangementet om?

Deltag i dette debatarrangement og hør, hvorfor arbejdsmarkedet er en lukket fest uden adgang for 50+ årige.

”Tillykke med de 50. Bliver du nu fyret, så bliver det svært at finde et nyt job…".

Efter talrige, resultatløse ansøgninger oplever mange ledige +50-årige akademikere stor frustration. Trods kvalifikationer bliver man ikke inviteret til jobsamtale. Mange oplever, at de fravælges på grund af alder. Men hvad ved vi? Og hvad gemmer sig bag tallene? Hvor stor en rolle spiller myter om +50-årige blandt de, der rekrutterer?

Djøf har i 2019 dokumenteret, at +50-årige er overrepræsenterede, når det offentlige afskediger. IDA har samme år lavet en opgørelse, som viser, at mens 1,38% af de statsligt ansatte medlemmer under 50 år blev afskediget i forgange i år, blev 2,34% af de +50-årige medlemmer i staten prikket i samme periode. Risikoen for en fyreseddel er altså 70% højere for de +50-årige sammenlignet med deres yngre kolleger.

Danmark mangler arbejdskraft indenfor en lang række fag og brancher. Samtidigt er der mange seniorer, der gerne vil blive på arbejdsmarkedet længere. En analyse fra 2019 blandt IDA's medlemmer viser, at 10% har forladt arbejdsmarkedet mod eget ønske og drømmer om at komme tilbage.

På den anden side viser det sig også, at beskæftigelsen blandt +60-årige er på det højeste niveau, vi har set i mange år.

Kan vi finde fakta om aldersdiskrimination, er det også lettere at gøre noget ved den. Det forsøger dette medlemsmøde. Vi skal også drøfte mulige løsninger – både tiltag, du selv og arbejdsmarkedet kan gøre:

 • ”Bias-blokkere”- det vil sige anonymiserede ansøgninger og andre tiltag mod aldersdiskrimination.
 • Holdningsændring hos arbejdsgiverne, herunder hos HR-afdelingerne. 

Og hvad foreslår du? Tag fri fra jobsøgningen og kom og spørg, hvad ministeren og organisationerne har tænkt sig at gøre, så ledige +50-årige får lettere ved at komme tilbage i job.

Hvad med coronavirus?

Du kan være tryg ved, at vi følger alle retningslinjer for at forhindre smitte med ny coronavirus ved vores arrangementer.

Arrangementet bliver også streamet, så vil du hellere være med på webinaret, kan du tilmelde dig via linket. Aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet? - Online

Program

 • Kl. 12.15

  Ankomst og registrering - husk dit coronapas
 • Kl. 12.30

  Velkommen ved moderator Henrik Denta og Djøf-medlem Lone Nordby

 • Kl. 12.35

  Derfor vil vi debattere seniorledighed ved Morten Thiesen
 • Kl. 12.40

  Ansættelser og diskrimination ved Bo Sandberg
 • Kl. 13.00

  Minister Peter Hummelgaards oplæg og svar på seniorledighed - debat med ministeren, panelet og deltagere
 • Kl. 13.30

  Oplæg ved Aske Juul Lassen om 'Seniorledighed og tilbagevenden til arbejdsmarkedet'
 • Kl. 13.50

  Seniorerne er vigtige for virksomhederne ved Steen Nielsen - efterfulgt af debat med panelet og deltagere

 • Kl. 14.45

  Afslutning ved Sara Vergo
 • Hvem er oplægsholdere?

  Peter Hummelgaard Thomsen

  Peter Hummelgaard Thomsen
  Beskæftigelsesminister

  Peter er uddannet jurist fra Københavns Universitet. Han var formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) i 2008 - 2012.

  Han har været studentermedhjælper i Udenrigsministeriet, været privat ansat og inden den politiske karriere tog fart, var han politisk konsulent i  Fagligt Fælles Forbund (3F).

  Sara Vergo

  Sara Vergo
  Formand for Djøf Offentlig og næstformand i Djøf

  Sara G. Vergo, er uddannet cand.techn.soc. på RUC. Sara er formand for Djøf Offentlig og næstformand i Djøf. Sara er meget optaget af, at den offentlige sektor vedbliver at være en attraktiv og mangfoldig arbejdsplads med fokus på udvikling og gode rammer om arbejdslivet til gavn for trivsel og opgaveløsning. Hun har markeret sig stærkt i debatten om seniorer på arbejdsmarkedet - med udgangspunkt i det forunderlige faktum, at seniorer er overpræsenterede i fyringsrunder i det offentlige.

  Morten Thiessen

  Morten Thiessen
  Formand for Ansattes Råd, IDA.

  Morten Thiessen er civilingeniør, konsulent. og formand for Ansattes Råd i IDA.

  Bo Sandberg

  Bo Sandberg
  Direktør, S1 Management

  Bo Sandberg er headhunter og ejer af virksomheden S1 Management.

  Steen Nielsen

  Steen Nielsen
  Vicedirektør, Dansk Industri

  Steen Nielsen er vicedirektør i Dansk Industri, hvor han har været ansat i 15 år. De seneste mange år med ansvar for Arbejdsmarkedspolitik og Lønstatistik.

  Steen Nielsen er cand.oecon. og har derudover en ph.d. i økonomi.

  Aske Juul Lassen

  Aske Juul Lassen
  Lektor, ph.d., Københavns Universitet

  Aske Juul Lassen, ph.d, er lektor ved Center for Humanistisk Sundhedsforskning og leder af Seniorpraksis-projektet. Han er etnolog og forsker i aldring, pensionsovergange og seniorarbejdsliv og har en lang række udgivelser om seniorers hverdagsliv bag sig.

  Henrik Denta

  Henrik Denta
  Journalist og moderator

  Henrik Denta har mange års erfaring som journalist og redaktør på DR, herunder TV-avisen og flere andre redaktioner, ligesom han har arbejdet som finansjournalist på Dagbladet Børsen og Politiken. Henriks erfaring tæller foruden national og international tv-produktion også storytelling, video-redigering og DV-produktion. Han har dækket dansk og internationalt erhvervs- og finansstof i årtier og har endvidere tæt fulgt reguleringen af den finansielle sektor i kølvandet på finanskrisen. Henrik er desuden forfatter og en erfaren foredragsholder, blandt andet om Nationalbankens guldreserver.

  Pris og praktisk info

  • Pris
  • Ikke-medlemmer
   Gratis
  • Medlemmer
   Gratis
  • Arrangementets referencenr.
  • 35011
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
   20. juni 2021 kl. 23:59
  • Yderligere info, kontakt
  • Christine Aalborg Carstensen

   Christine Aalborg Carstensen
   Arrangementskoordinator
   chc@djoef.dk
   36919138

  • Initiativtagere
  • Stefan Katić

   Stefan Katić
   Initiativtager, interviewer

   Lone Nordby

   Lone Nordby
   Karriere inden for ledelse af branding-, kommunikations- og marketingprojekter. Er pt. smitteopsporer. Har taget initiativ til grupperne "Adgang til arbejde for alle" på LinkedIn og Facebook. I grupperne fortæller vi om arbejdet med at påvirke erhvervsliv og politikere omkring 50+-udfordringen. Desuden faciliterer vi debat om aldersdiskrimination i Danmark.

  Har du et aktivitetsforslag?

  Læs mere om Idépuljen og gør dine idéer til virkelighed!

  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

  Se alle