]]>

Arrangement

Aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet?

Kom og hør, hvad ministeren og organisationerne vil gøre, så ledige +50-årige får lettere ved at komme tilbage i job.

Idépuljen

Hvad handler arrangementet om?

Deltag i dette debatarrangement og hør, hvorfor arbejdsmarkedet er en lukket fest uden adgang for 50+ årige.

”Tillykke med de 50. Bliver du nu fyret, så bliver det svært at finde et nyt job…".

Efter talrige, resultatløse ansøgninger oplever mange ledige +50-årige akademikere stor frustration. Trods kvalifikationer bliver man ikke inviteret til jobsamtale. Mange oplever, at de fravælges på grund af alder. Men hvad ved vi? Og hvad gemmer sig bag tallene? Hvor stor en rolle spiller myter om +50-årige blandt de, der rekrutterer?

Djøf har i 2019 dokumenteret, at +50-årige er overrepræsenterede, når det offentlige afskediger. IDA har samme år lavet en opgørelse, som viser, at mens 1,38% af de statsligt ansatte medlemmer under 50 år blev afskediget i forgange i år, blev 2,34% af de +50-årige medlemmer i staten prikket i samme periode. Risikoen for en fyreseddel er altså 70% højere for de +50-årige sammenlignet med deres yngre kolleger.

Danmark mangler arbejdskraft indenfor en lang række fag og brancher. Samtidigt er der mange seniorer, der gerne vil blive på arbejdsmarkedet længere. En analyse fra 2019 blandt IDA's medlemmer viser, at 10% har forladt arbejdsmarkedet mod eget ønske og drømmer om at komme tilbage.

På den anden side viser det sig også, at beskæftigelsen blandt +60-årige er på det højeste niveau, vi har set i mange år.

Kan vi finde fakta om aldersdiskrimination, er det også lettere at gøre noget ved den. Det forsøger dette medlemsmøde. Vi skal også drøfte mulige løsninger – både tiltag, du selv og arbejdsmarkedet kan gøre:

  • ”Bias-blokkere”- det vil sige anonymiserede ansøgninger og andre tiltag mod aldersdiskrimination.
  • Holdningsændring hos arbejdsgiverne, herunder hos HR-afdelingerne. 

Og hvad foreslår du? Tag fri fra jobsøgningen og kom og spørg, hvad ministeren og organisationerne har tænkt sig at gøre, så ledige +50-årige får lettere ved at komme tilbage i job.

Hvad med coronavirus?

Du kan være tryg ved, at vi følger alle retningslinjer for at forhindre smitte med ny coronavirus ved vores arrangementer.

Arrangementet bliver også streamet, så vil du hellere være med på webinaret, kan du tilmelde dig via linket. Aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet? - Online

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle