]]>

Arrangement

Danmark i balance

Er der for store regionale forskelle i Danmark? Det søger vi svar på i denne samfundstalk.

Online

Hvad handler webinaret om?

Regional ubalance mellem land og by opleves i stigende grad som et samfundsproblem. Og der er stort politisk fokus på at sikre vækst, udvikling og sammenhængskraft i hele Danmark.

Der er de seneste år gennemført en række reformer, som har centraliseret placeringen af offentlige institutioner fra landsbyer, der har mistet deres skole, til købstæder, der har mistet deres sygehus, politistation og måske byretten i tillæg. Udflytningen af statslige arbejdspladser blev en kompensationsløsning, der fik megen opmærksomhed fra 2015 og frem.

Men i hvor høj grad og på hvilke områder er der egentlig regional ubalance? Og hvad er årsagerne og konsekvenserne? Og har corona-krisen skabt nye regionale udfordringer?

Zoomer vi ind på Danmarkskortet anno 2021, så dukker der overraskende ting op.

Til at gøre os klogere på temaet har vi inviteret en række eksperter. Vær med live på Zoom, når journalist Line Gertsen i selskab med professor Jørgen Goul Andersen, adjunkt og dataekspert Rolf Lyneborg Lund, borgmesteren i Frederikshavn Kommune Birgit Stenbak Hansen samt formanden for Djøf Offentlig Sara Vergo stiller skarpt på, om Danmark er i balance. Du vil få rig lejlighed til at komme med kommentarer og stille spørgsmål undervejs.

Konceptet samfundstalks er udviklet i et samarbejde mellem Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet og Djøf. Samfundstalks sætter fokus på aktuelle samfundstemaer og tendenser. Til samfundstalks kan du møde engagerede forskere, erhvervsfolk, politikere og studerende, som giver deres bidrag og perspektiv på samfundet.

Praktiske informationer

  • Webinaret vil foregå via videotjenesten Zoom.
  • Du får dagen før webinaret tilsendt et link og nærmere information.
  • Du kan logge på via pc/tablet og mobil.
  • Du kan stille spørgsmål via en Q&A-funktion.
  • Du kan logge på fra kl. 16.25 og sikre dig, at din lyd fungerer.

 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Samarbejdspartnere

Aalborg Universitet


Se alle