]]>

Arrangement

10 tegn på fagligt mindreværd

På denne mentorworkshop får du viden om fagligt mindreværd, også kaldet impostor-komplekset. Gennem samtaleøvelser kan du hente ny inspiration til dine menteesamtaler.

Workshop

Hvad handler arrangementet om?

På mentorworkshoppen stiller vi skarpt på impostor-komplekset. Kort fortalt kan impostor-komplekset beskrives som et professionelt mindreværdskompleks, hvor man tvivler på egne evner og frygter andres evalueringer. 

I mentorrelationen har du måske mødt mentees, der har tårnhøje forventninger til sig selv kombineret med en frygt for at fejle og skuffe både sig selv og andre. Impostor-komplekset kan være invaliderende og stressudløsende i arbejdslivet, fordi komplekset kommer til udtryk som en kritisk indre stemme, der siger ”Inden længe finder min leder nok ud af, at jeg slet ikke kan finde ud af det’”. Ofte vil personer med impostor-tanker have et overdrevent fokus på selv de mindste fejl og have svært ved at se deres egen succes eller anerkende egne kompetencer. Med en øget selvindsigt og konkrete værktøjer kan impostor-ramte heldigvis hjælpes til at ændre deres tanke- og handlemønstre.

Du møder Ann C. Schødt som siden 2012 har arbejdet med at hjælpe impostor-ramte, og er forfatter til bogen ’Impostor-komplekset - Slip dit faglige mindreværd’. Med afsæt i 10 kendetegn på impostor vil du få viden om, hvordan komplekset typisk kommer til udtryk. Ann vil ud fra de 10 kendetegn også tale om forskelle og ligheder mellem impostor, perfektionisme, lav faglig selvtillid og selvværd. På den måde kan du blive i stand til at genkende impostor-komplekset og dermed ikke forveksle det med fx perfektionisme. 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle