Kursus

Strategisk problemløsning

Lær metoder til bedre strategiprocesser og udarbejd effektive beslutningsoplæg

Flerdagskursus
Priser fra 8.600 kr. (ekskl. moms).

Kan du og din organisation blive bedre til at identificere strategiske problemstillinger og prioritere indsatserne? Svaret er nok ja. Kurset her giver dig indsigt i agile metoder til struktureret tænkning og strategisk problemløsning, som gør dig i stand til at kvalificere prioriteringer undervejs og komme hurtigere fra tanke til handling. Deltag, hvis du står i spidsen for strategi- eller udviklingsprojekter.

Strategisk problemløsning er en metode, der giver dig værktøjer til aktivt at tilrettelægge en proces, så I træffer mere effektive beslutninger i organisationen. Og langt hurtigere kan implementere en løsning.

Udbytte
Kurset i strategisk problemløsning er et intensivt forløb, der giver dig metoder til at arbejde mere struktureret med strategiprocessen. Du får konkrete værktøjer til at designe bedre løsninger og udarbejde strukturerede oplæg, som fundament for at træffe beslutninger af strategisk betydning for dig eller din virksomhed.

Konkret lærer du, hvordan du:

 • fremmer struktureret tænkning og strategisk problemløsningsmetode
 • rammesætter de væsentlige udfordringer og løser de rigtige problemer
 • opbygger ”issue” træer og analyserer baggrundsårsagerne
 • kommunikerer anbefalinger effektivt til interessenter
 • understøtter bedre beslutninger i din organisation.

Og du får metoder til at:

 • idegenere og designe nye og kreative løsninger
 • validere ideer og løsninger gennem hurtige prototyper
 • udarbejde beslutningsoplæg med en top-down logik og pyramidestruktur.

Tilbage i din organisation ved du, hvordan du metodisk kan bruge struktureret tænkning og strategisk problemløsning, og hvordan du tilrettelægger en effektiv strategiproces. Og du har værktøjer til et bedre samarbejde og øget læring i forbindelse med den strategiske problemløsning.

Deltag
Deltag, hvis du arbejder med strategiske problemstillinger og/eller beslutningsoplæg i din organisation, og du ønsker at forbedre effektiviteten af strategiprocessen og fremme bedre løsninger.

Du står i spidsen for strategi- eller udviklingsprojekter, og du ønsker metoder til at arbejde struktureret og agilt med problemløsning.

Indhold
Dag 1: Rammesæt udfordringen, analyser bagvedliggende årsager og idegenerer
Den første dag får du en introduktion til struktureret tænkning og strategisk problemløsningsmetode. Du arbejder med metoder til at afgrænse og skærpe problemforståelsen, og du udvider din forståelse for strategiprocesser med konkrete greb. Endelig får du metoder til at analysere de centrale problemdrivere og generere kreative nye løsninger.

Dag 2: Valider løsninger og kommuniker valg effektivt
På dag to arbejder du med metoder til hurtig læring og validering gennem prototyper. Du arbejder med at identificere de kritiske forudsætninger for, hvordan du kan teste din løsning. Og vi gennemgår, hvordan du logisk og overbevisende kan strukturere dine anbefalinger og kommunikere dem til væsentlige interessenter.

Du får træning i konkrete værktøjer og teknikker til strategisk problemløsning, og hvordan du udarbejder effektive beslutningsoplæg:

 • Problemdefinition (Situation-Complication-Question)
 • Nedbrydning af problemer (Issue træer)
 • Opbygning af indsigter til problemløsning
 • Løsningsdesign og prototyper
 • Format til opbygning af beslutningsoplæg
Form
Kurset veksler mellem teorioplæg, praktiske øvelser, refleksion og erfaringsudveksling i mindre grupper. Undervisningen tager udgangspunkt i øvelser, teori og cases. Du skal afsætte tid til at forbedrede dig inden kurset. Du skal læse en håndfuld artikler, svare på et fokuseret spørgeskema og se enkelte introduktionsvideoer.

Som afslutning på kurser laver du en læringsplan for, hvordan du kan følge op på dine egne læringsmål og sikre effekt af træningen. Underviser
Asbjørn Kristensen Høgsbro – Managementkonsulent hos Implement

Sådan får du mere ud af dit kursus
Få viden og inspiration til, hvordan du selv og din virksomhed får et markant større udbytte af dit kursus. Både i din forberedelse inden kurset. Når du er afsted på kurset. Og når du skal implementere det, du har lært, i dit arbejde.

Lær hvordan på vores gratis workshop ’100% læring’ i København.

Afmeldingsfrist

3. april 2018

Pris, tid og sted

 • Ikke-medlemmer
  9.900 kr. (ekskl. moms)
 • Medlemmer
  8.600 kr. (ekskl. moms)
 • Medlem af Danske Advokater/Danske Virksomhedsjurister
  8.600 kr. (ekskl. moms)
 • Torsdag den 3. maj-fredag den 4. maj 2018
  Klokken 9.00-16.00
 • CfL
  Folke Bernadottes Alle 45, 2100 København Ø
Se andre afholdelser

Yderligere spørgsmål til kurset?

Kursusansvarlig:
Line Holm Vang
dk¤djoef¤lic¤lic@djoef.dk¤ ?subject=Strategisk problemløsning - 29733
Tlf. 33 95 01 96
Se betingelser for tilmelding, afmelding, ændringer og betaling