Kursus

Assertiv kommunikation

Sig din mening med respekt

Flerdagskursus
Priser fra 10.400 kr. (ekskl. moms).

Lær at kommunikere med respekt for dig selv og andre, mød mennesker med anerkendelse og ligeværd, og skab hurtigere og bedre resultater. På kurset får du konkrete redskaber til klar kommunikation, og du lærer at give udtryk for dine holdninger. Deltag, hvis du ønsker klar tale, gode samarbejdsrelationer og skærpet bevidsthed om egne værdier.

At være assertiv handler om at blive bedre til at give udtryk for sine holdninger og synspunkter med respekt for både sig selv og andre. Når du kommunikerer assertivt - med afsæt i egne værdier og holdninger – og med respekt for andres – vil du opleve en større personlig autenticitet og øge kvaliteten i dine relationer i arbejdslivet.

Udbytte
På kurset får du et godt kendskab til din egen kommunikationsstil, og du får konkrete redskaber til at gå til svære samarbejdsrelationer på en effektiv og konstruktiv måde. Du bliver samtidig bedre til at give og modtage konstruktiv feedback.

Kurset styrker dig i at:

 • udtrykke dig direkte og ligeværdigt og komme igennem med dine budskaber
 • stille krav og agere proaktivt
 • give og modtage konstruktiv feedback på en ligeværdig måde
 • tage imod kritik og holde styr på dine følelser
 • sige fra, hvis dine grænser overskrides
 • sige nej og ikke føle skyld
 • stå fast ved dig selv og dine budskaber med øget selvsikkerhed
 • forebygge misforståelser og minimere konflikter
 • kommunikere effektivt og respektfuldt.

Efter kurset vil du opleve, at du selv kan forbedre kvaliteten i din interaktion med andre og kommunikere med større energi og selvsikkerhed. Med respektfuld fremtoning skaber du hurtigere og bedre resultater.

Deltag
Måske har du svært ved at give udtryk for dine meninger eller holdninger uden at virke undskyldende eller truende. Måske bliver du misforstået i dine hensigter, og dine budskaber bliver ikke hørt. Måske går du fra samtaler eller møder med en følelse af, at du ikke får udtrykt dine ønsker eller synspunkter.

Deltag, hvis du vil lære at sikre gode samarbejdsrelationer gennem klar kommunikation, rolig tale og indblik i eget udgangspunkt.

Indhold

Assertiv kommunikation er et intensivt kursus, der giver dig personlig udvikling og øget kompetence inden for effektiv og konstruktiv kommunikation. På kurset arbejder du med en moderne udgave af assertiv kommunikation, som underviserne har revideret, udviklet og tilpasset vidensarbejderes aktuelle arbejdsliv.

Du får indblik i effektive og ineffektive kommunikationsmønstre og kommunikationsveje, hvilket giver dig indsigt i dine styrker, din egen adfærd og dine udviklingsområder.

Med afsæt i dine og andres medbragte cases træner du at:

 • kommunikere klart, roligt og med overbevisning
 • udtrykke dine behov, holdninger og værdier på en assertiv måde
 • tænke og agere mere konstruktivt, når du kommunikerer
 • undgå de kommunikationsfælder, du normalt kan ryge i
 • forebygge misforståelser og potentielle konflikter
 • være assertiv både i tanke og i adfærd
 • kommunikere i svære situationer.

Med vejledning, gode råd og feedback fra undervisere og medkursister er du klar til at være mere assertiv i din hverdag på arbejdet.

Form

På kurset arbejder vi i reflekterende teams, hvilket giver dig en unik mulighed for at få direkte og hensynsfuld feedback. Du skal derfor være parat til at se på dig selv og dine egne styrker og barrierer. Du skal være motiveret for intensiv personlig udvikling og aktivt deltage med egne erfaringer og udfordringer.

Træningen tager udgangspunkt i konkrete cases, du selv tager med fra dit eget arbejds- eller privatliv. Du øver dig i et fortroligt træningsmiljø under supervision fra underviserne med vægt på tillid og tryghed.

Undervisere

Elisabeth Ungar, erhvervspsykolog og cand.psych. aut. Elisabeth har bred erfaring med individuel udvikling i både arbejdsliv og privatliv. Hun arbejder særligt med personlig drivkraft og trivsel i arbejdslivet gennem workshops og samtaler, hvor omdrejningspunktet er at bruge sine personlige ressourcer rigtigt.

Jacqueline Albers Thomasen, chefkonsulent i Lederskabliv og cand.pæd. i psykologi. Jacqueline har mange års erfaring som underviser, konsulent, coach og supervisor og arbejder med leder-, medarbejder- og organisationsudvikling på både offentlige og private arbejdspladser.

Sådan får du mere ud af dit kursus
Få viden og inspiration til, hvordan du selv og din virksomhed får et markant større udbytte af dit kursus. Både i din forberedelse inden kurset. Når du er afsted på kurset. Og når du skal implementere det, du har lært, i dit arbejde.

Lær hvordan på vores gratis workshop ’100% læring’ i København.

Datoer

19. og 20. april 2018

Afmeldingsfrist

19. marts 2018

Pris, tid og sted

 • Ikke-medlemmer
  11.500 kr. (ekskl. moms)
 • Medlemmer
  10.400 kr. (ekskl. moms)
 • Medlem af Danske Advokater/Danske Virksomhedsjurister
  10.400 kr. (ekskl. moms)
 • Torsdag den 19. april-fredag den 20. april 2018
  Klokken 9.00-16.00
 • MBK Kursuslokaler
  Pilestræde 61, 1, 1112 København K
Se andre afholdelser

Yderligere spørgsmål til kurset?

Kursusansvarlig:
Margit Jørgensen
dk¤djoef¤maj¤maj@djoef.dk¤ ?subject=Assertiv kommunikation - 29186
Tlf. 33 95 98 73
Se betingelser for tilmelding, afmelding, ændringer og betaling