Kursus

Digital Storytelling 1

Tag interviewet fra skrift til billeder med mobil videoproduktion

Endagskursus
Priser fra 4.200 kr. (ekskl. moms).

Gør video og historiefortælling til en integreret del af din kommunikation. Og bliv en del af den digitale udvikling, hvor det skrevne ord bliver suppleret af video og billeder. Kom godt i gang med at producere dine egne spændende personfortællinger ved hjælp af din iPhone og iMovie. Deltag, hvis du på en enkel og let måde vil styrke din formidling med video og historiefortælling.

Du kan ikke længere blot være en digital tilskuer. Internettet og mobilteknologi har ændret spillereglerne for, hvordan du arbejder med kommunikation.

Budskaber formidlet med video og billeder er i hastig fremdrift. Du skal ikke kun være god til at skrive, hvis du vil fange og fastholde en målgruppe. Du skal kunne kommunikere med billeder. Korte videoklip med billed- og personfortællinger fanger modtagerne hurtigere end tekst.

Du kan i dag lave videoer uden en stor teknisk viden. Og det skaber helt nye muligheder for dig som kommunikatør og vidensformidler.

Udbytte
Du bliver fortrolig med, hvordan du bruger video til at understøtte din kommunikation og historiefortælling. Og du lærer:

 • at formidle historier med brug af billeder og video
 • at supplere din skriftlige kommunikation med personfortællinger
 • at planlægge og udføre en personfortælling fra idé, manuskript og interview til instruktion, redigering og distribution
 • at tilrettelægge en historie, der formidler et budskab på en struktureret og spændende måde
 • at bruge din iPhone eller iPad som kamera og klipperedskab til at planlægge, skyde og klippe en video.

Efter Digital Storytelling 1 har du redskaberne til at fortælle en struktureret og spændende personhistorie med et kamera. Du kan skabe brugbare videofortællinger eller bruge metoden i andre kreative processer.

Deltag
Deltag, hvis du er kommunikatør eller gerne vil hurtigt i gang med at arbejde med videomediet på egen hånd. Formen er særlig velegnet til personlig og intern kommunikation. Måske ønsker du at arbejde med at lave digitale årsberetninger, virksomhedsfortællinger, branding- og præsentationsmateriale, som skal deles på digitale platforme.

Du kan kombinere kurserne Digital Storytelling 1 & 2, eller du kan tage dem hver for sig. Digital Storytelling 1 har fokus på historien, der bliver fortalt med et interview, og arbejdsprocessen er fra skrift til billeder. Digital Storytelling 2 har fokus på historien, der bliver fortalt med billeder, hvor arbejdsprocessen er en storyline i billeder.

Indhold
Kurset tager udgangspunkt i personfortællinger. Formen er blandt andet god til videndeling, video-cv, sociale medier, blogs, employer branding, personlig branding og forandringsprocesser.

Når du skal lære at arbejde med video og historiefortælling er personfortællinger et godt sted at starte. Fortællingerne bliver også kaldt talking heads, fordi de fortalte historier ikke er understøttet af billedfortællinger.

Du skal have styr på din historie. Din første opgave er at skrive et manuskript, hvor du bruger din grundlæggende skrivefærdighed. Historien skal have et tydeligt budskab, en struktur og konflikt.

Når din plan er klar, skal du med din mobil omsætte manuskriptet til en god video. Her skal du arbejde med interview og instruktion, så historien bliver overbevisende og let at redigere på mobilen.

På kurset lærer du at fortælle med video. Du kommer igennem:

 • Intro til videokommunikation, centrale begreber inden for digital og visuel fortælleteknik og personfortælling
 • Historiefortælling og elementerne i den gode historie
 • Manuskriptet, billedsprog og fortællemodeller
 • Tips og trick til visuel formidling med billeder
 • Kamera og interview
 • Optagelse, redigering og publicering på blandt andet YouTube, Vimeo, hjemmeside og sociale medier.

Form
Kurset veksler mellem korte oplæg og workshops, hvor du arbejder med din egen videoproduktion. Du har en færdig video med hjem.

Praktiske oplysninger
Du skal medbringe en iPhone eller iPad med seneste version af iMovie installeret. Ellers kan du låne en, men giv besked til den kursusansvarlige i god tid.

Hvis du vil lære at producere videoer, der arbejder med både interview og billedfortællinger, skal du først tage kurset Digital Storytelling 1 og herefter kurset Digital Storytelling 2.

Underviser
Peter Zeuthen, fotograf, instruktør, kommunikationsrådgiver, cand.comm., diplomleder og indehaver af produktionsselskabet www.visualstory.dk. Peter har 25 års erfaring med at kombinere viden om strategisk ledelse og kommunikation med kreative og visuelle formidlingsmetoder inden for journalistik og tv-/filmproduktion. Peter underviser i videokommunikation på CBS.

100 % læring
Det er en kendt sag, at kursusdeltagelse kræver aktiv medvirken fra dig som deltager – både før, under og efter kurset.
Med vores gratis workshop ”100% læring”  får du viden og inspiration til, hvordan du selv og din virksomhed kan få markant større udbytte af din kursusdeltagelse.

Afmeldingsfrist

30. april 2017

Pris, tid og sted

 • Ikke-medlemmer
  4.900 kr. (ekskl. moms)
 • Medlemmer
  4.200 kr. (ekskl. moms)
 • Medlem af Danske Advokater/Danske Virksomhedsjurister
  4.200 kr. (ekskl. moms)
 • Tirsdag den 30. maj 2017
  Klokken 9.00-16.00
 • MBK Kursuslokaler
  Pilestræde 61, 1, 1112 København K
Se andre afholdelser

Yderligere spørgsmål til kurset?

Kursusansvarlig:
Christina Thomsen
dk¤djoef¤cth¤cth@djoef.dk¤ ?subject=AFLYST - Digital Storytelling 1 - 28279
Tlf. 33 95 98 34
Se betingelser for tilmelding, afmelding, ændringer og betaling