Kursus

Databeskyttelsesforordningen og den nye persondatalov

Få et unikt indblik i den nye regulering af databeskyttelse i en dansk kontekst

Mød Justitsministeriets specialister, når de tager reglerne "ned på jorden" og sætter spot på det svære i databeskyttelsesforordningen, betænkningen og den kommende persondatalov. Kurset giver dig et solidt grundlag for at foretage de mest relevante overvejelser. Du kan få svar på alle dine spørgsmål og et unikt indblik i de tanker, der lægger bag betænkningen om forordningen. Deltag, hvis du beskæftiger dig med databeskyttelsesområdet i din organisation.

Databeskyttelse har de senere år været genstand for stor interesse. Og med god grund. Mange myter har udviklet sig om, hvad databeskyttelsesforordningen stiller af krav til virksomheder og offentlige myndigheder.

Derfor tager kurset den nye databeskyttelseslovgivning ”ned på jorden” og fokuserer på de centrale nye og gamle emner i databeskyttelsesforordningen og den kommende persondatalov.

Udbytte
På kurset får du svar på dine spørgsmål, store som små, om forståelsen af databeskyttelsesforordningen og persondataloven.

Konkret får du indblik i:

 • De juridiske overvejelser bag den kommende, nye persondatalov og betænkningen om databeskyttelsesforordningen
 • Betydningen af databeskyttelsesforordningen for særlove, som regulerer behandling af personoplysninger
 • Andre landes overvejelser om forordningen og EU-vinklens stigende betydning på området.

Deltag
Deltag, hvis du beskæftiger dig med databeskyttelsesområdet i en offentlig organisation eller i en privat virksomhed. Du kan være med uanset din faglige baggrund, hvad enten du er jurist eller ikke-jurist, DPO’er, compliance officer, leder, advokat eller noget helt andet.

Indhold

 • Databeskyttelsesforordningen som den nye juridiske ramme
 • Indholdet af betænkningen – de centrale nedslagspunkter og betænkningens håndtering af forordningens ”knaster”
 • Gennemgang af den nye persondatalov
 • Betydningen af databeskyttelsesforordningen og den nye persondatalov i forhold til den omfangsrige danske særlovgivning om behandling af personoplysninger
 • Det europæiske perspektiv – det nye Det Europæiske Databeskyttelsesråd og EU-Domstolen

Form
Du bliver taget med i en afmystificering af de kommende databeskyttelsesregler. Og du vil have rig mulighed for at få svar på alle dine spørgsmål fra Justitsministeriets folk.

Praktiske oplysninger
Kurset svarer til 7 lektioner.

Undervisere
Jakob Lundsager
Jakob er kontorchef i Justitsministeriets Databeskyttelseskontor og har tidligere været ansat i blandt andet Datatilsynet.

Anders Lotterup
Anders er chefkonsulent i Justitsministeriets Databeskyttelseskontor og har tidligere været advokat hos Kammeradvokaten.

Jakob og Anders har arbejdet indgående med både databeskyttelsesforordningen, udarbejdelsen af den over 1000 sider lange betænkning om forordningen og den kommende, nye persondatalov. De er aktive deltagere i EU-Kommissionens ekspertgruppe om gennemførelsen af forordningen og i en kreds af centrale ”like-mindede” EU-lande.

En tidligere deltager siger:

"Super kompetente undervisere, der kender alle detaljer i lovgivningen og samtidig evner at formidle stoffet, så det giver mening - også for ikke-jurister."

Jannie Engskov, udviklingskonsulent, Roskilde Kommune

Sådan får du mere ud af dit kursus
Få viden og inspiration til, hvordan du selv og din virksomhed får et markant større udbytte af dit kursus. Både i din forberedelse inden kurset. Når du er afsted på kurset. Og når du skal implementere det, du har lært, i dit arbejde.

Lær hvordan på vores gratis workshop ’100% læring’ i København.

Vælg kursusdato

 • Fredag den 6. april 2018
  Klokken 9.00-16.30
 • Tivoli Hotel & Congress Center
  Arni Magnussonsgade 2, 1577 København V
 • Mandag den 28. maj 2018
  Klokken 9.00-16.30
 • Tivoli Hotel & Congress Center
  Arni Magnussonsgade 2, 1577 København V