Kursus

Samskabelse med CoCreationCards

Du får en enkel metode til at skabe holdbare løsninger sammen med andre

Lær, hvordan du styrer et samskabelsesforløb, uanset om det tager en formiddag eller et helt projektforløb. Med CoCreationCards får du en metode, der er let at lære og billig i drift. Og du kan bruge den til at facilitere alt fra få til 500 personer. På kurset når du et konkret resultat, du arbejder videre med bagefter. Deltag, hvis du vil lære en enkel metode til samskabelse, som giver dig fleksibilitet og tryghed i din rolle som facilitator.

Co-creation breder sig på tværs af offentlige og private virksomheder såvel som i konsulentbranchen. Co-creation eller samskabelse vinder frem som en sikker vej til at finde nye og solide løsninger. Og med god grund. 20 øjne ser mere end to. Med samskabelse kan du lave nye strategier, involvere kunder, brugere eller borgere og lave detaljerede handlingsplaner på en måde, så alle oplever, at netop deres styrke og viden kommer i spil.

Ingen udfordring er for stor eller for lille til samskabelse. Den er relevant til at få kunder inddraget i produktudviklingsfasen eller til at mobilisere samfundets ressourcer på tværs af offentlig, privat og frivillig sektor. Du kan fx inddrage brugere i at udvikle et nyt morgenmadsprodukt, eller facilitere et team til at finde nye tværfaglige arbejdsmetoder. Eller skabe bedre borgeroplevelser på hospitaler. Og du har sikkert selv en udfordring i tankerne.

Udbytte
På én dag får du en metode til og træning i at finde nye løsninger i fællesskab med andre.

Konkret lærer du:

 • Hvordan samskabelse virker som proces
 • Hvordan du kan bruge principperne for CoCreationCards
 • Hvordan du styrer og faciliterer et samskabelsesforløb
 • Hvad forskellen er på at samskabe en helt ny løsning og at få bidrag til en allerede udtænkt løsning
 • Hvordan samskabelse passer ind i et innovationsforløb.

Deltag, hvis du ønsker at styrke din procesledelse med en effektiv metode til samskabelse og øge din fleksibilitet og tryghed i rollen som facilitator. Du behøver ikke have kendskab til innovation, men til gengæld have praktisk erfaring med procesfacilitering. Metoden fungerer godt i projekter, som bruger Agile, Scrum eller Prince 2.

Indhold

Undervisningen er delt op i tre dele. Før, under og efter.

Før kursusdagen får du adgang til Djøfs digitale læringsportal, hvor du skal se tre videoer som forberedelse til kursusdagen:

 1. Teorien bag CoCreationCards,
 2. Hvad er CoCreationCards og hvordan virker det?
 3. Hvordan kan du bruge CoCreationCards til innovation og disruption?

På kursusdagen får du mulighed for selv at prøve kræfter med CoCreationCards i trygge omgivelser. Vi starter med at gennemgå et eksempel, og derefter får I selv lov til at facilitere. Vi gennemgår, hvordan processen startes og afsluttes bedst. Ligesom vi berører typiske spørgsmål vedrørende antal deltagere, hvornår du skal have medfacilitatorer, og hvordan du kan holde styr på korte eller længerevarende forløb. Vi kommer også omkring, hvordan du kommer videre med at bruge dit resultat til at lave en konkret handlingsplan til at udvikle den færdige løsning, til at strategiudvikle, eller hvad behovet kan være for at nå i mål. Når dagen er omme vil du føle dig tryg og godt klædt på til at holde din egne CoCreationCards workshops.

Efter kursusdagen får du en praktisk ebog om CoCreationCards, og du bliver inviteret til et lukket forum for CoCreationCards-facilitatorer. Her taler vi om rigtige cases, hvor der er mulighed for at lære af hinanden samt få tips og tricks.

Form

Du vil opleve en tempofyldt dag med høj energi, hvor du kan forvente at blive provokeret, få aha-oplevelser og et helt nyt perspektiv på samskabelse og innovation. Der er fokus på træning.

Underviser

Erik Micheelsen er oprindelig astrofysiker fra UCL, men har arbejdet de sidste 12 år med innovation, blandt andet som Technology Officer på Coloplast med ansvar for radikal innovation. Erik lavede i 2012 et landsdækkende samskabelsesforløb for at finde løsninger til højresvingsulykker i samarbejde med Metroxpress og TV 2 Go’morgen Danmark. I dag er Erik direktør for Innovation Embassy og underviser i Innovation Management ved Erhvervsakademi Sjælland. 

Sådan får du mere ud af dit kursus
Få viden og inspiration til, hvordan du selv og din virksomhed får et markant større udbytte af dit kursus. Både i din forberedelse inden kurset. Når du er afsted på kurset. Og når du skal implementere det, du har lært, i dit arbejde.   

Lær hvordan på vores gratis workshop ’100% læring’ i København.

 

 

Vælg kursusdato

 • Onsdag den 12. september 2018
  Klokken 9.00-16.00
 • Djøf Kursuscenter
  Gothersgade 133, 1123 København K