Kursus

Samskabelse med CoCreationCards

Du får en enkel metode til at skabe holdbare løsninger sammen med andre

Lær, hvordan du styrer et samskabelsesforløb, uanset om det tager en formiddag eller et helt projektforløb. Med CoCreationCards får du en metode, der er let at lære og billig i drift. Og du kan bruge den til at facilitere alt fra få til 500 personer. På kurset når du et konkret resultat, du arbejder videre med bagefter. Deltag, hvis du vil lære en enkel metode til samskabelse, som giver dig fleksibilitet og tryghed i din rolle som facilitator.

Co-creation breder sig på tværs af offentlige og private virksomheder såvel som i konsulentbranchen. Co-creation eller samskabelse vinder frem som en sikker vej til at finde nye og solide løsninger. Og med god grund. 20 øjne ser mere end to. Med samskabelse kan du lave nye strategier, involvere kunder, brugere eller borgere og lave detaljerede handlingsplaner på en måde, så alle oplever, at netop deres styrke og viden kommer i spil.

Ingen udfordring er for stor eller for lille til samskabelse. Den er relevant til at få kunder inddraget i produktudviklingsfasen eller til at mobilisere samfundets ressourcer på tværs af offentlig, privat og frivillig sektor. Du kan fx inddrage brugere i at udvikle et nyt morgenmadsprodukt, eller facilitere et team til at finde nye tværfaglige arbejdsmetoder. Eller skabe bedre borgeroplevelser på hospitaler. Og du har sikkert selv en udfordring i tankerne.

Udbytte
På én dag får du en metode til og træning i at finde nye løsninger i fællesskab med andre.

Konkret lærer du:

 • Hvordan samskabelse virker som proces
 • Hvordan du kan bruge principperne for CoCreationCards
 • Hvordan du styrer og faciliterer et samskabelsesforløb
 • Hvad forskellen er på at samskabe en helt ny løsning og at få bidrag til en allerede udtænkt løsning
 • Hvordan samskabelse passer ind i et innovationsforløb.

Deltag
Deltag, hvis du ønsker at styrke din procesledelse med en effektiv metode til samskabelse og øge din fleksibilitet og tryghed i rollen som facilitator. Du skal ikke have særlige forudsætninger for at lære metoden. Metoden fungerer godt i projekter, som bruger Agile, Scrum eller Prince 2.

Indhold
Om formiddagen får du udleveret din 'værktøjskasse': et metodehæfte, CoCreationCards og tre inspirationer til, hvordan, hvornår og med hvem du kan facilitere samskabelse.

Om eftermiddagen kommer vi omkring, hvordan du bruger dit resultat til at lave en handlingsplan, udvikle den færdige løsning, lave en kommunikationsplan, strategiudvikle, eller hvad behovet kan være for at nå i mål.

Du får en udfordring: Vær statsminister for en dag. Vi bruger CoCreationCards til at lave en ny strategi. Hvilken vælger vi i fællesskab. Alle får mulighed for at facilitere. Øvelsen slutter med at vise, hvordan du kan bruge resultatet på forskellige måder.

Form
Du vil lære om samskabelse og værktøjet CoCreationCards på en tempofyldt dag med høj energi, hvor der samtidig er plads til refleksion og perspektivering. Du kan forvente at blive provokeret, få ahaoplevelser og et helt nyt perspektiv. Efter kursusdagen har du mulighed for at tilmelde dig et lukket forum for CoCreationCards-facilitatorer.

Underviser
Erik Micheelsen er oprindelig astrofysiker fra UCL, men har arbejdet de sidste 12 år med innovation, blandt andet som Technology Officer på Coloplast med ansvar for radikal innovation. Erik lavede i 2012 et landsdækkende samskabelsesforløb for at finde løsninger til højresvingsulykker i samarbejde med Metroxpress og TV 2 Go’morgen Danmark. I dag er Erik direktør for Innovation Embassy og underviser i Innovation Management ved Erhvervsakademi Sjælland. 

Sådan får du mere ud af dit kursus
Få viden og inspiration til, hvordan du selv og din virksomhed får et markant større udbytte af dit kursus. Både i din forberedelse inden kurset. Når du er afsted på kurset. Og når du skal implementere det, du har lært, i dit arbejde.   

Lær hvordan på vores gratis workshop ’100% læring’ i København.

 

 

Vælg kursusdato

 • Onsdag den 12. september 2018
  Klokken 9.00-16.00
 • Djøf Kursuscenter
  Gothersgade 133, 1123 København K