Kursus

Databeskyttelsesforordningen i praksis

Få den mest relevante viden så din organisation kan overholde persondatareglerne

Tag skridtet fra formel regelforståelse til praktisk implementering og sikker drift. Undgå samtidig at forstyrre organisationens eller forretningens kerneaktivitet unødvendigt. Få den mest relevante og opdaterede viden fra erfarne praktikere og undervisere som både har kendskab til reglernes tilblivelse, fortolkninger og konsekvenser, og som arbejder med samme problemstillinger som dig. Du får opdateret viden om de seneste udviklinger på det komplekse retsområde, praktiske værktøjer og konkrete eksempler på, hvordan andre gør i offentlige organisationer og i private virksomheder. Deltag, hvis du som medarbejder eller rådgiver håndterer de nye regler i dit daglige arbejde.

Beskrivelse

De databeskyttelsesretlige regler i databeskyttelsesforordningen, databeskyttelsesloven og de relevante sektorlove er omgivet af en intens stemning, som deres egentlige indhold ikke altid kan begrunde. Samtidig har reglerne et stort og for mange uoverskueligt omfang. Endvidere er området løbende genstand for nye afgørelser, vejledninger mv., som påvirker den praktiske efterlevelse.

Selvom du læst reglerne og har et grundlæggende kendskab til persondataområdet, står du måske fortsat tilbage med spørgsmålet: Hvordan omsætter du de meget generelle og til tider uklare bestemmelser og krav til konkrete tiltag, som du kan rulle ud i organisationen og som du løbende skal vedligeholde? Hvilke nye afgørelser skal du være bekendt med i dit praktiske arbejde?

Udbytte
Kurset giver dig:

 • Praktisk og håndgribelige aspekter af den nyeste praksis, vejledninger, udtalelser og afgørelser fra Datatilsynet m.fl.
 • Eksempler på, hvordan de meget erfarne undervisere i praksis selv håndterer aktuelle problemstillinger. 
 • Redskaber, input og eksempler på reglernes praktiske aspekter, som du kan bruge i dit daglige arbejde.
 • Gode råd til varetagelsen af rollen som databeskyttelsesrådgiver (DPO)
 • Mulighed for at rejse og diskutere de praktiske og juridiske problemstillinger, du er stødt på i hverdagen.

Målet er at finde løsninger, som alle deltagere kan drage nytte af.

Deltag
Deltag, hvis du arbejder med at sikre den praktiske efterlevelse af persondatareglerne, eller hvis du bestrider rollen som DPO. Måske ønsker du at få større indsigt i den virkelighed, du rådgiver i som advokat, revisor eller konsulent i rådgivningsbranchen.

Du får mest ud af kurset, hvis du har et grundlæggende kendskab til databeskyttelsesreglerne i forvejen.

Indhold
Kurset vil have fokus på reglernes praktiske aspekter. Du kommer til at arbejde med spørgsmål som:

 • Hvordan prioriterer du bedst mellem de forskellige opgaver i en virkelighed præget af begrænsede ressourcer?
 • Hvordan ’tager du temperaturen’ på organisationens persondataretlige modenhedsniveau?
 • Hvordan organiserer du bedst arbejdet, både i forhold til implementering og den efterfølgende drift, og hvilke kompetencer skal du inddrage?
 • Hvornår har du som dataansvarlig dokumenteret din efterlevelse (accountability) i tilstrækkeligt omfang?
 • Hvordan skal du håndtere forhandlinger med databehandlere i praksis, og hvilke risici indebærer det?
 • Hvilke krav indebærer de største risici for såvel offentlige som private dataansvarlige?
 • Hvilke af de seneste domme, afgørelser mv. er relevante for dig og din organisation?
 • Hvad gør du, når uheldet er ude, og reglerne klart er overtrådt? Skal du kontakte Datatilsynet, organisationens advokat eller håndtere det selv?

Praktiske oplysninger
7 lektioner.

Undervisere

Christian Wiese Svanberg, databeskyttelsesrådgiver for dansk politi 
Christian har en meget bred erfaring med databeskyttelsesretten fra både den offentlige og private sektor og på internationalt niveau. Han har tidligere arbejdet i Datatilsynet og i Justitsministeriets departement, hvor han i seks måneder var med til at lede EU’s forhandlinger af databeskyttelsesforordningen under det danske EU-formandskab. Han har også i over to år arbejdet for et førende advokatfirma som advokat specialiseret i persondataret og har således en solid forståelse for alle persondatarettens aspekter på tværs af den private og offentlige sektor. Christian er ekstern lektor i europæisk databeskyttelsesret ved Københavns Universitet.

Rami Christian Sørensen, juridisk chef, advokat (H), Djøf.
Rami Christian Sørensen har gennem de sidste 15 år været juridisk chef og advokat i Djøf. Han har omfattende undervisningserfaring i persondata og HR og har bl.a. været ekstern lektor i arbejdsret på Aarhus Universitet. Rami har haft ansvaret for den praktiske implementering af databeskyttelsesforordningen i Djøf.

Vælg kursusdato

 • Mandag den 27. august 2018
  Klokken 9.00-16.30
 • Tivoli Hotel & Congress Center
  Arni Magnussonsgade 2, 1577 København V
 • Mandag den 8. oktober 2018
  Klokken 9.00-16.30
 • Tivoli Hotel & Congress Center
  Arni Magnussonsgade 2, 1577 København V