Kursus

Mindful Self-Compassion

Drop kampen og træn din gode vilje

Skab øget overskud i dit arbejdsliv, når du kommer perfektionismen til livs og lærer at motivere dig selv med venlighed frem for med selvkritik. Kurset giver et indblik i den seneste forskning inden for mindfulness og self-compassion, og du lærer at anvende teknikker til at fremhæve det positive og håndtere det svære med større forståelse og nænsomhed. Deltag, hvis du har lyst til at få erfaring med forskellige værktøjer, hvor målet er at skabe balance både på de ydre og de indre linjer.

Banebrydende forskning viser, at Mindful Self-Compassion styrker kvaliteten af dine relationer, din evne til perspektivering og din fysiske og psykiske sundhed og skaber sunde vaner. Samtidig styrker du positive følelser som taknemmelighed, optimisme og livsglæde. Du bliver bedre til at holde fast i det, der er vigtigt for dig – og handle på det – i en tid, hvor stor kompleksitet og omskiftelighed kan udfordre engagement og trivsel.

Udbytte
Kurset giver dig værktøjer til at leve livet mere fuldt og helt. Du lærer:      

 • at motivere dig selv og andre med venlighed frem for med kritik                                                   

 • at tackle stressede situationer og svære følelser med større lethed                                                     

 • at stoppe med at være for hård ved dig selv                                                                         

 • at kultivere positive og venlige følelser, hvilket gavner både dig selv og dine relationer

 • at praktisere mindfulness og self-compassion i din hverdag.

Deltag
Deltag, hvis du vil træne mindfulness og self-compassion og lære at bruge metoderne i hverdagen til at holde fast i det, der er vigtigt for dig. Du kan have stiftet bekendtskab med mindfulness i andre sammenhænge og ønsker at genopfriske dine vaner med nye perspektiver og inspiration til din træning.

Indhold
Mindful Self-Compassion er et evidensbaseret 8-ugers kompetenceudviklingsforløb, der bygger på de allernyeste metoder til at opbygge din indre styrke. Kurset består af 8 moduler a 2,5 timers undervisning samt et retreatmodul på 4 timer. Indholdet favner både forskningsbaserede emner og direkte træning i:

 • Hvordan Mindful Self-Compassion virker
 • Hvordan du med mindfulness kan håndtere tanker og modstand
 • Hvordan du kan lære at forankre dig i nuet for at skabe balance
 • Hvordan du opdager en støttende indre stemme og lærer at motivere dig selv med venlighed
 • Hvordan du med udgangspunkt i dine værdier kan leve med dybde og autenticitet
 • Hvordan du styrker din evne til at regulere svære følelser i stressede situationer
 • Hvordan du håndterer udbrændthed blandt professionelle
 • Hvordan du transformerer udfordrende relationer
 • Hvordan du siger JA til dit arbejdsliv og livet generelt.

Form
Kurset er erfaringsbaseret, og sessionerne består af øvelser, korte forskningsbaserede oplæg, meditationer, grupperefleksion og hjemmearbejde. Den direkte erfaring med mindfulness og self-compassion på kurset udvikler nye mentale og følelsesmæssige ressourcer, som du mellem sessionerne øver dig i at bruge og integrere i både dit arbejdsliv og dit privatliv.

Både Mindful Self-Compassion og Styrk din mentale robusthed sætter fokus på at styrke dit velbefindende i dit arbejdsliv, men du arbejder på forskellige måder. Kurset kan med fordel tages i forlængelse af Styrk din mentale Robusthed.

Undervisere
Clarissa Corneliussen er erhvervspsykolog. Hun har speciale i udviklingen af professionelt og personligt fokus og nærvær og har arbejdet med mindfulness i organisationer, ledelse og livet siden 2001. Medforfatter til bogen Mindfulness i organisationer i 2013. Ejer af Compassion Consulting.

Anita Hansen er uddannet psykolog og afspændingspædagog. Hendes speciale er mind-body medicine, og hun har virket som erhvervspsykolog og med privat praksis. Anita har undervist i mindfulness gennem de sidste ni år.

Begge er uddannede MSC-undervisere  hos Kristin Neff og Christopher Germer, som har udviklet MSC (Mindful Self-Compassion).
Hør, og læs mere på www.self-compassion.org

En tidligere deltager siger

"Mindful Self-Compassion er et af de bedste kurser, jeg har deltaget i. Et kursus som ikke går i glemmebogen, når man bliver ramt af hverdagen igen. Det er en god blanding af videnskabelige input, eviggyldige sandheder og praktiske øvelser. Tak for mange gode indsigter i det at være menneske.”

Susanne Borup Risager, aktuar, Industriens Pension

Sådan får du mere ud af dit kursus
Få viden og inspiration til, hvordan du selv og din virksomhed får et markant større udbytte af dit kursus. Både i din forberedelse inden kurset. Når du er afsted på kurset. Og når du skal implementere det, du har lært, i dit arbejde.   

Lær hvordan på vores gratis workshop ’100% læring’ i København.

 

Vælg kursusdato

 • Fredag den 14. september 2018
  Klokken 8.30-11.00
 • Djøf Kursuscenter
  Gothersgade 133, 1123 København K