]]>

Djøf

Djøf og Danske Advokaters arbejds­retlige proces­spil

Har du evnerne til at løse en arbejdsretlig konflikt i samarbejde med nogle af landets dygtigste advokater? Så er processpillet noget for dig.

Hvad er processpillet?

Processpillet er Djøf og Danske Advokaters arbejdsretlige case competition, som henvender sig til jura- og erhvervsjurastuderende.
Som deltager i vores processpil får du - som sagsøger eller sagsøgte - mulighed for at udarbejde en stævning eller svarskrift og procedere i Østre eller Vestre Landsret foran et dommerpanel, der består af dommere og advokater.

Ud fra delfinalerne i landsretter udvælges hold til finalen, hvor du sammen med dit hold får mulighed for at procedere i Højesteret. Efter finalen i Højesteret afholdes der finalereception for alle hos Danske Advokater, hvor vinderne afsløres. Hvert hold får tilknyttet en advokat som vejleder. Du styrker dit cv, møder førende danske advokater og omsætter arbejdsret til praksis. 

Følg Processpillet og hold dig løbende opdateret på vores Facebookside Djøf og Danske Advokaters arbejdsretslige processpil.

 

Hvordan deltager jeg?

For at deltage i Processpillet skal du være studerende og medlem af Djøf. Processpillet afholdes over et par uger, hvor der sendes stævning og svarskrift, og hvor holdene procederer i landsretterne. De bedste hold går derefter videre til finalen i Højesteret. 

Det er ikke et krav, at du har haft arbejdsret, men det er bestemt en fordel. Holdene består af 3-5 studerende, og hvert hold får tilknyttet en vejleder. Der er en fast proceduretid, som ikke tilrettes efter antal holddeltagere.

Deltagere uden for hovedstadsområdet får dækket rejseomkostninger til delfinalerne og finalen. Dit hold deltager kun i én delfinale, og til den afgøres det, om I går videre til finalen i Højesteret.

Vigtige datoer for Djøf og Danske Advokaters arbejdsretlige processpil 2023:

  • 14. februar 2023: Deadline for ansøgning
  • 23. februar 2023: Præseminar, online
  • 27. februar 2023: Udlevering af case 
  • 13. marts 2023: Deadline for stævning 
  • 27. marts 2023: Deadline for svarskrift 
  • 11. april 2023: Delfinale i Vestre Landsret
  • 12. april 2023: Delfinale i Østre Landsret
  • 19. april 2023: Finale i Højesteret

Følg også processpillet på Facebook og Instagram

Ansøg

Ansøgningsprocessen for Djøf og Danske Advokaters arbejdsretlige processpil 2023 er afsluttet.

Tak til vores sponsorer

 

Vinderne 2019

Hold Ø1, vejledt af Skau Reipurth & partnere, vandt årets processpil som sagsøger.

Årets case foregik hos FIXMachine – en mindre virksomhed, som sælger og reparerer industrimaskiner. Reparatør Martin Jensens kæreste bliver gravid, og Martin fortæller nyheden til hans venner på arbejdet. Det er dog stadig en hemmelighed, men chefen overhører måske dette, og efterfølgende ender chefen med at opsige Martin Jensen.

Dilemmaet er, på hvilket grundlag Martin Jensen er blevet fyret – på grund af arbejdsmangel eller på grund af overvejelse om barselsorlov? Dette dilemma dannede ramme om en spændende og aktuel case med bevismaterialer i form af ansættelseskontrakt, sms-korrespondance, mail-korrespondance, Martins opsigelse, nyt stillingsopslag samt forklaringer fra begge parter.

 Niveauet for alle 10 hold som deltog i 2019, var rigtig højt, og holdene fik særlig ros fra dommerne for deres evne til at takle casen og deres professionalisme.

Herunder de dygtige vindere.

Case competition Processpil vindere 2019

ComCase­Competition

The leading international case competition for graduate students, within the field of communication.

Doing Business In

Want to solve a business challenge with Novozymes and The Boston Consulting Group abroad? Doing Business In is your opportunity.