Arrangement

Forskningens Døgn

Har du overvejet, hvorfor tillid er et paradoks? Vil du blive klogere på det? Vil du også forstå, hvorfor og hvordan arbejdslivet ændrer sig i vores digitaliserede hverdag? Det kan du blive klogere på, når du deltager i Forskningens Døgn hos Djøf.

Hvad handler arrangementet om?

I år præsenterer Djøf to meget forskellige oplæg på Forskningens Døgn, dog med en spændende fællesnævner: Tillid og forandring.

Vi lægger ud med Heidrun Knoor fra Aalborg Universitet, som forsker i kultur og samfund. Hun undersøger, hvordan den nok så berømte tillid og tillidsparadokset udspiller sig i danske virksomheder. Er tilliden virkelig den lim, der får en organisation til hænge sammen? Er det tilliden, der gør det lettere for os at åbne op for det fremmede?

Efter en pause med lidt mad fortsætter vi med Ursula Plesner fra CBS, der også forsker i organisationer og særligt på digitalisering.

Digitaliseringsdagsordenen i den offentlige sektor skaber nye opgaver, nye organisationsstrukturer og nye roller/identiteter hos offentlige ansatte. 'Digitalisering' mødes ofte med suk og himmelvendte øjne, når man taler med offentlige ansatte og ledere. Det er et krav oppefra, som ikke vil gå væk.

Men hvad sker der med de ansattes opgaver? Hvordan håndterer lederne omorganisering? Hvordan transformeres professionelle identiteter, der var baseret på selvstændig sagsbehandling, når man nu skal overlade beslutninger til algoritmer?

Program

Kl. 17.00 Velkomst og introduktion af aftenens oplægsholdere ved Stine Søndergaard
Kl. 17.10 “The paradox of trust". Trust as including and excluding practice at the work place v/Heidrun Knorr, Aalborg Universitet
Kl. 18.15 Pause
Kl. 18.40 Arbejdets forandring i digitaliserede offentlige organisationer ved Ursula Plesner, CBS
Kl. 19.20 Opsamling og afslutning ved Stine Søndergaard
 

Oplægsholdere

Ursula Plesner
Adjunkt, ph.d.
Institut for Organisation, CBS

Forsker i, hvordan digitale teknologier tænder forskellige aspekter af arbejdslivet og professionelle relationer. Hun er særligt interesseret i at udvikle et nuanceret syn på udviklingen, der hverken overser og overvurderer de nye teknologiers rolle. "Den digitale revolution" er ikke en revolution i alle sider af organisering.

Heidrun Knorr
Ekstern lektor
Aalborg Universitet

Ekstern lektor, ph.d., forsker i interkulturel organisationstillid. Underviser og vejleder på kandidatuddannelsen i Kultur, kommunikation og globalisering.

Tilmeldingsfrist

19. april 2018

Pris, tid og sted

 • Ikke-medlemmer
  Gratis
 • Medlemmer
  Gratis
 • Mandag den 23. april 2018
  Klokken 17.00-19.30
 • Djøf, Mødecenter Plenum
  Gothersgade 133, 1123 København K

Yderligere spørgsmål til arrangementet?

Arrangementet har referencenr. 30194, hvilket du ofte skal bruge ved kontakt til arrangementskoordinatoren.

Arrangementskoordinator
Cecilie Erlandsen
cee@djoef.dk
33 95 97 27