]]>

Djøf blog

Corona: Hjemmearbejde betyder ikke ferie

Det er værd at overveje, om vores syn på det med hjemmearbejde er blevet en tand mere synkroniseret. Jeg tænker især på den følelse af ”kontrol og kriminalisering”, jeg af og til hører om, når mine medlemmer foreslår hjemmearbejde for deres chef.

Af Frederik Iuel

Har Coronakrisen mon gjort os klogere på det med hjemmearbejde?

Om lidt åbner samfundet igen. Og din chef vil formentlig hive dig tilbage til firmadomicilet og dets iboende gamle vaner med fix 9-5 mødetid, møder i lange baner, myldretidstransport, snik snak på kontorerne og andre tidsrøvere.

Inden vi lander i det ”gamle” igen, er det værd at overveje, om vores syn på det med hjemmearbejde er blevet en tand mere synkroniseret: leder og medarbejder imellem. 

Her tænker jeg især og selvfølgelig på den følelse af ”kontrol og kriminalisering”, jeg af og til hører om, når mine medlemmer foreslår hjemmearbejde for deres chef. 

Vores fælles og koncentrerede erfaringer med hjemmearbejdet de seneste 2 måneder har bevist, at hjemmearbejde i fremtiden kommer til at fylde endnu mere.   

Her er, hvad jeg tror, vi har lært eller snare er blevet bekræftet i om hjemmearbejde:

  • Teknologien til det personlige møde overflødiggør de fleste af de ”gamle" personlige møder. Det fungerer faktisk        
  • Hjemmearbejdet gør dig fokuseret, produktiv og effektiv   
  • Transporttiden kan bruges mere effektivt til gavn for alle parter 
  • Tilfældige forstyrrelser og støj i kontoret forstyrrer faktisk ret meget   
  • Vi behøver ikke være på samme location, for at være en produktiv (videns)virksomhed
  • Det kollegiale, sociale fællesskab ér meget betydningsfuldt for os

Som en glad og lettet direktør spøgefuldt sagde til mig, da hun oplevede, at hele hendes 200+ medarbejdere store butik var oppe at køre, et døgn efter alle var sendt hjem:

”Jeg tror sgu, vi sælger domicilet og kører forretningen hjemmefra”.

Jo spøgefuldt, men også meget rammende for, hvad potentialet i hjemmearbejde er. 

Hvilke erfaringer har du/I gjort med hjemmearbejdet, som formentlig får varigt liv i dit/jeres dagligdag på job?

Lad mig høre fra dig.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Tina Jeppesen

Hej. Blot en kommentar omkring det, jeg har erfaret ved at arbejde hjemmefra i en periode. I din første uges tid efter nedlukningen, blev tiden brugt til at finde ind i en ny arbejdsrytme og få indrettet vores nye arbejdsstation. Dette gjaldt både min mand og jeg samtidig med at vores søn(går i 1.klasse) havde hjemme undervisning. Som tiden gik blev det til hverdag. Ens arbejde blev udført. Da jeg startede i november arbejdede jeg også på at blive fortrolig med mine arbejdsopgaver. Det betød at jeg nu havde fred og til at få ordentlig fat uden nogle forstyrrelser. Jeg oplevede også at mit selvværd blev forbedret markant. Jeg havde i forvejen et lavt selvværd på baggrund af personlige arbejdsrelaterede episoder. Min chef bemærkede det også. Jeg blomstrede ligesom op. Den fred og ro, jeg fik ved at arbejde hjemmefra gjorde, at jeg i ro og mag kunne finde mig selv i mit job.

frederik iuel

Kære Tina Det at starte i nyt job er en stor mundfuld for de fleste. Herligt at hjemmearbejdet var/er en del af din/jeres løsning. Så ja, hjemmearbejde og onboarding kan være en go' kombi. Jeg tolker af din kommentar, at du og din chef har samarbejdet godt omkring din proces. Herligt. Også glad for at høre, I (du og din mand) kunne få det til at gå op med hjemmegående mindre barn. For mange var det en udfordring.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

lars

For en der arbejder hjemmefra er denne artikel super relevant. Tusind tak for den. Jeg selv er fortsat med hjemmearbejde, der er ingen overvågning på mig. Men min arbejdsgiver ved nogenlunde hvad jeg kan nå inden for den arbejdstid jeg har. Føler mig ret fri. Mvh Lars https://xn--kberrdgivning-tfb4z.com

Frederik Iuel

Hej Lars Hvor det glæder mig at høre, at du og din chef har fundet en løsning, der virker begge veje. Og som du skriver, så er en del af tricket, at I er "handlet af" på, hvad du skal/kan producere. Det giver dig og din chef tryghed for at butikken kører, som den skal. Godt arbejde og tak for at dele ??. Vh fra Frederik


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.