]]>

Djøf blog

Hvilken skraldespand skal dit gavepapir i?

Irriterer det også dig, at du ikke ved hvilken skraldespand gavepair skal i. Her er svaret.

Af Thomas Kantsø

I år skal jeg holde jul. Jeg har styr på anden, juletræet og selv fiskefileterne til 1. juledag er allerede lavet.

Det eneste jeg mangler er at finde ud af, hvilken skraldespand jeg skal kaste mit gavepapir i, når alle pakkerne er pakket ud og julen går på hæld.

Det irriterer mig, at jeg ikke ved det! 

Efter et helt år, der for mit vedkommende har stået i klimaets tegn, hvor jeg har jeg fået en massiv ny viden om forbrug, energi og bæredygtighed – så falder det mig helt naturligt, at tænke over netop gavepapirets sidste rejse..

At tænke effektivt og bæredygtigt er uden sammenligning det mest meningsfulde jeg har beskæftiget mig med i min karriere. Og jeg har tænkt mig at fortsætte med det. Følg med her på bloggen, hvis du i 2020 vil høre meget mere om grønt cirkulært arbejde. Det er nemlig også for djøfere. Du kan godt glæde dig.

Tilbage til gavepapiret: 

Jeg har ringet til Anne Elizabeth Kamstrup, Kontorchef, Cirkulær Økonomi & Affald i Miljøstyrelsen. Jeg har mødt Anne flere gange i år, og jeg synes hun har en helt særlig evne til at formidle, hvordan Miljøstyrelsen gør en kæmpe indsats for dagligt at hjælpe alle borgere i deres grønne adfærd.

Anne siger: ”Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvordan du skal sortere dit gavepapir. Derfor skal du gå ind på dit lokale forsyningsselskabs hjemmeside og se, i hvilken skraldespand dit gavepapir hører hjemme."

Det er altså svaret. Tjek dit lokale forsyningsselskabs hjemmeside.

Jeg har netop tjekket min kommunes retningslinjer. Nemt og klart svar. I min research er der fælles enighed om, at gavepapir ikke kan bruges igen. Gavepapir er nemlig belagt med en film, der gør det uegnet til genbrug.

Så derfor kan et alternativt svar også være: Lad være med at bruge gavepapir, men istedet genbruge aviser og lignende. I know... det er måske ikke så kønt, men lidt mere grønt er det.

On that note, afslutter jeg 2019 - med et nytårsfortsæt om at mit 2020 bliver bare lidt mere grønt også. 

Jeg ønsker jer alle en rigtig god jul. Må dagene blive gode og rolige.

 

Ses i 2020. KH Kantsø, Klima- og bæredygtighedschef i Djøf. 

Hvilken skraldespand skal gavepapiret i?

tka

Thomas Kantsø

Chefkonsulent

Jeg blogger om DIT arbejdsliv. Om rekruttering af djøfere fra dimittend til topleder, karriereudvikling, kompetenceafklaring, trivsel og tendenser – med fokus på det, der virker. Det gør mig glad at hjælpe andre til at navigere og opnå succes i deres karriere. Jeg tror på værdien af et godt personligt brand og underviser til dagligt i sociale medier.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

simon

very interesting article. thank you
http://virtuelcampus.univ-msila.dz/fll


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Martin Poulsen

Jeg går ud fra, at der ikke er sket nogen ændring på dette område og derfor pakker vi altid vores gaver ind i avispapir i stedet. Det er god genbrug og så støtter du jo også indirekte den frie papirpresse, og verden uden aviser på papir er ikke en bedre verden ;)

Med venlig hilsen
Martin
https://www.greenharmony.dk/


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

kristin Burger

topic you have suggested to write and Charging Port Replacement share for us. I am getting a lot of valuable words and information which will play a good role to enhance my skills. I will be back soon to achieve something.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.