Djøf blog

Jeg spår: Sådan ser min arbejdsdag ud i 2027

Hvad sker der, hvis vi omfavner kunstig intelligens, og byder avancerede algoritmer inden for i hverdagen og på jobbet? Det her er mit bud.

Af Line Frost Pedersen

Det er mørkt. Vinden rusker i træerne.

06.30

Mrs. House vækker mig. Hun har sat kaffe over. 

”Vareleveringen i går fejlede. Du kan vælge i mellem havregryn eller et stykke rugbrød til dit vitaminshot,” siger hun fra skærmen. 

Mens jeg spiser og læser dagens første nyheder, bryder Miss Day ind og minder mig om, at jeg skal huske træningstøjet. ”Jeg har bestilt bilen til at hente dig kl. 08.00”.

08.00

Ude på gaden sætter jeg mig ind i bilen. Jeg trykker på start og vælger destinationen work. 

Bilen sætter i gang, og jeg vender blikket mod min skærm. Mr. Job fortæller om dagens opgaver og møder. Han kommer med to forslag til, hvordan jeg kan optimere min dag. Jeg accepterer hans ændringer. 

En mail tikker ind. Mr. Job har skrevet et svar. Jeg ser det igennem og retter få steder. Han har endnu ikke helt fanget min personlige tone of voice. Men det kommer måske med næste opdatering.

08.20

Bilen sætter mig af på Gothersgade, og jeg finder min plads på kontoret.

10.27

Mr. Job og jeg er i gang med en af dagens opgaver, da Mrs. Career afbryder: ”Du kan med fordel læse to artikler eller se denne video. De giver perspektiver på problemstillingen.”

Jeg beder hende lægge dem forrest i min karriereagent. Jeg kigger på dem senere i eftermiddag.

11.45

Bilen kører mig til kursusstedet, hvor vi sammen med en underviser skal fejre, at kurset ’Digital ledelse’ er blevet et must blandt ledere.

14.52

Jeg beder Mrs. Career åbne min karriereagent. Jeg er lidt træt af hendes stemme. ”Skift til en dybere og mørkere stemme”. Jeg lytter til forskellige mandestemmer og vælger den mørkeste.

Mrs. Career, der nu er Mr. Career, viser mig de foreslåede artikler.

”Det er 247 dage siden, at du tog selvevalueringen Communications. Hvis du tager den igen, kan jeg bedre vise dig relevant indhold og forslå træning inden for kommunikation,” fortæller han.

”Jeg tager evalueringen om 14 dage,” siger jeg. ”Vis mig det kursus, jeg er i gang med.” 

”Du mangler kun det sidste modul 5. februar. Her er din forberedelse. Du skal aflevere opgaven 3. februar.” 

16.47

Miss Day melder, at bilen henter mig 17.30.

22.17

Mit hoved rammer puden. Mens jeg kobler af, kommer jeg til at tænke tilbage på en arbejdsdag i 2017.  

Jeg er glad for, at jeg ikke lukkede øjnene for mulighederne i kunstig intelligens og avancerede algoritmer. Så ville jeg ikke have mine skattede assistenter, som holder styr på min dag, giver input til mine arbejdsopgaver og henter inspiration til udvikling af min karriere. 

Og jeg er vild med, at jeg kan arbejde kreativ og tænke i processer, mens de arbejder i baggrunden og finder det, jeg skal bruge. På præcis det tidspunkt jeg har brug for det. 

Mit liv ville ikke være det samme uden teknologier som Mrs. House, Miss Day, Mr. Job og Mrs. Career.

Det var min spådom. Får jeg ret?

 
lfp

Line Frost Pedersen

Udviklingskonsulent

Til hverdag sikrer jeg medlemmerne relevante kursustilbud og arbejder med kommunikation til forskellige medlemsgrupper.

Min blog handler bredt om kompetenceudvikling og læring. Nogle gange er afsættet i undersøgelser eller faglige betragtninger, andre gange er det i min daglige sparring med medlemmerne. Jeg inviterer dig til debat og håber at give dig inspiration til DIN kompetenceudvikling.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Marianne Mouritzen

Min første tanke var: 'Gud, for en kedelig dag'. Er der noget for os tilbage at lave? Andet end, som du også skriver, holde styr på at teknikken gør tingene ordentligt. Lidt ligesom idag.
Jeg glæder mig dog til at bilen kører selv, men min arbejdsgiver skal ikke have den tid, den skal bruges på mig!

Line Frost Pedersen

Jeg håber virkelig, at teknikken kommer til at gøre så meget, at alt det kreative og sjove kan fylde mere. Så jeg kan bruge min tid på mennesker og dynamikker, og ikke systemer.

Og tiden i bilen kan jeg godt forstå, at du hellere vil vælge at brug på dig selv. Det vil jeg nok også de fleste dage.

Vi må bare vente og se!


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.