]]> ]]>

Djøf blog

2017: Året hvor jeg siger lidt mere n-e-j

Jeg giver ikke meget for nytårsforsæt om at ryge, drikke og spise mindre. Vi kommer alligevel ikke i mål med dem. Tag nu hellere personligt ansvar for at arbejde med din trivsel og din arbejdsglæde: Definér dit jobforsæt 2017.

Af Frederik Iuel

Jeg giver ikke meget for nytårsforsæt om at ryge, drikke og spise mindre. Vi kommer alligevel ikke i mål med dem - gør vi vel?

Jobforsættet er stærkt undervurderet. Det drukner i alle de der overfladiske grønnere, sundere, slankere og hurtigere forsæt.Jobbets forsæt er godt, fordi det giver dig mulighed for at arbejde med det hver eneste dag 7-10 timer ad gangen. Vi tilbringer jo halvdelen af vores vågne liv på job, måske mere. Så tag nu hellere personligt ansvar for at arbejde med din jobtrivsel og din arbejdsglæde. Definér dit jobforsæt 2017 og få mere arbejdsglæde.  

Det er dybt individuelt, hvad der optager os i jobbet, og hvor "skoen trykker". Jeg springer ud i det og håber, du vil lege med. Her er mit jobforsæt 2017:     

Yes, den klarer jeg

Jeg er en type, der nemt lader mig rive med af muligheden for at skabe et godt resultat. Jeg drives af at løbe et godt resultat i mål. Så jeg er meget hurtig til at sige:”Yes, den klarer jeg”.  Isoleret set er det jo et godt og stærkt drive, og det har da også bragt mig mange succeser i min tid på jobmarkedet.  

Men – kender du det? – så bringer det mig af og til i en situation, hvor min arbejdskalender er propfyldt fra 9 til 17 og nogle gange mere. Ikke sjældent ryger frokosten hastigt ned foran computeren eller på farten fra det ene møde til det andet, i elevatoren, på cyklen, i bilen etc. Den vigtige forberedelse foregår, når der er tilfældige huller i kalenderen, efter 17 derhjemme eller i weekenderne. De vigtige kollegiale snakke presses ind, hvor der lige er 5 minutter her og 5 minutter der. Ikke meget (nok) nærvær dér. Selv når jeg mærker stressen banke på, hører jeg mig selv sige: ”Yes, den klarer jeg”. Det er dumt og i øvrigt helt igennem usundt på alle bundlinjer. 
 
Som Kierkegaard udtrykker det: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt i Verden ... Hvad udrette de vel, disse travle Hastværkere? Gaaer det dem ikke som det gik hiin Kone, der i Befippelse over, at der var Ildløs i Huset, reddede Ildtangen? Hvad mere redde de vel ud af Livets store Ildebrand?”

Mindre yes, mere n-e-j

Latterligt eller bare dårlig forretning, det er hip som hap. Nu skal der andre boller på suppen. Den gode nyhed er, at ansvaret er mit og dermed også muligheden for at ændre på det.  

Så mit jobforsæt 2017 er, at jeg af og til skal høre mig selv sige: ”N.E.J...…

• … det er ikke mit bord
• … det har jeg ikke tid til
• … det er der andre, der er bedre til end mig
• … det synes jeg er r... kedeligt
• … det må en anden lave.

Sætninger der normalt ikke ligger forrest i min mund. 

Lykkes jeg med det, undgår jeg den latterlige, unødvendige travlhed med stress og jag, som jo bare ikke er god for nogen. Og dermed endnu mere fokus på alle de i hverdagen vigtige, rigtige ting på  jobbet og derhjemme.     

Så nu er det din tur. Hvis du altså er klar til at tage personligt ansvar for din trivsel med et jobforsæt: Hvad skal du gøre mere eller mindre af på job i 2017?

Godt nyt år til alle.

 

 

 

fiu

Frederik Iuel

Chefkonsulent

Jeg blogger om karriereudvikling og jobliv. Det er karrierens store og små dilemmaer, som jeg er nysgerrig på. Via mit job som coach, rådgiver og facilitator møder jeg dagligt alle slags spørgsmål om karriere. Jobskifte, relationer, at finde retning i karrieren og at være leder – er nogle af de temaer, som jeg typisk beskæftiger mig med og interesserer mig for.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Marianne Mouritzen

Troede det med nytårsforsætter om slankekure o.lign. for længst var gået af mode. Dem jeg taler 'nytårsforsæt' med har i mange år beskæftiget sig med temaer a la ovenstående. I år forsøger jeg noget nyt. Ikke et forsæt, men et ord til at beskrive hvad jeg vil med 2017. Det er mere kreativt og ikke begrænset til et område af mit liv. Det giver mere spillerum og mulighed for at variere opgaven, så man ikke køre surt i det. Du ønskes held og lykke med dit projekt.

Frederik Iuel

Kære Marianne
Tak for "held og lykke", selvom jeg er overbevist om, at der skal hårdt, vedholdende arbejde til. Lidt held kan man jo altid bruge.
Kan godt lide din enkle tilgang med et ord. Og jeg er nysgerrig nu: Hvilket ord skal være dit 2017 ord?

Marianne

Egoisme. Ved godt det lyder negativt, men kan ikke rigtig komme på et bedre ord. Kommer sig af et travlt og overvældende 2016, så jeg har besluttet at tage bedre vare på mig selv i år.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Frederik Iuel

Når blot du formår at tage bedre vare på dig selv, så er det kun godt. Og jeg er sikker på, at dine omgivelser vil se det som noget positivt. Go arbejdslyst.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.