]]> ]]>

Djøf blog

Nina og Frederik på Folkemøde

I folkemunde er folkemødet blevet til Djøfstortion. Måske er der noget om snakken. Vi djøfere går 110 % op i vores samfund og vores fælles fremtid.

Af Frederik Iuel

I folkemunde er Folkemødet blevet til Djøfstortion – og måske er der noget om snakken. Vi djøfere går 110 % op i vores samfund og vores fælles fremtid. Og vi vil gerne være med til at udvikle og præge vores samfund i den rigtige retning. Djøf er med på Folkemødet igen i år for at debattere, hvordan vores samfund skal blive ved med at udvikle sig, når fremtidens arbejdsmarked er under konstant udvikling og borgerne er trætte af politikerne.  Vi er to af Djøfs udsendte medarbejdere – Nina og Frederik – som med brændende hjerter i samarbejde med gode samarbejdspartnere har udviklet og planlagt en række events.

Frederiks Folkemøde: fremtidens virksomheder og iværksættere i Living Lab
Både torsdag og fredag diskuterer, debatterer og udvikler vi bæredygtighed på DemokratiScenen. Jeg har haft den store fornøjelse at være med til at planlægge, det der skal foregå om fredagen, hvor vi stiller skarpt på ”fremtidens virksomheder”.

Hele fredagen fra morgen til sen eftermiddag putter vi virksomhederne på vægten og vejer dem ind i vores demokrati. Vi sporer os ind på erhvervslivets og virksomhedernes rolle og ansvar i vores demokrati og samfund. Vi spørger, hvordan succes i erhvervslivet ser ud i fremtiden? Vi spørger kapitalen, medarbejderne, myndighederne, politikerne, medierne og virksomhederne. 

Vi debatterer bl.a. om danske virksomheder er for dovne? Tjek det spændende debattørpanel her.  
 
Seks nystartede virksomheder kommer forbi og udvikler deres forretninger til endnu mere bæredygtighed. Vi kalder det Born Social i Living Lab. Virksomhederne møder hinanden og får rådgivning på stedet af erfarne og dygtige erhvervsfolk. Sammen skal de udvikle deres virksomheder. Er du med derovre, så kom og hør resultatet på DemokratiScenen på fredag fra kl. 17.00. Du finder os her.

Ninas Folkemøde: politikerlede og demokratisk deltagelse
Det er 4. år, jeg er med på Folkemødet med politiske dagsordner til debat, og jeg kommer igen. For hvert år kommer jeg hjem med mere end forventet.

I år har jeg fokus på tilliden til vores politiske system og demokratisk deltagelse. Det er en dagsorden, som er større end Djøf og berører os alle. Vi vil gerne bygge bro - og allerede torsdag kl. 16, på Gæsten, skyder vi debatten i gang med ’Hvem bærer ansvaret for politikerleden?’ Kom og hør debat mellem Pia Olsen Dyhr, formand for SF, Sara Vergo, formand Djøf Offentlig, Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund, Camilla Pedersen, SOSU-assistent og medlem af byrådet i Gladsaxe kommune og Politikens Marcus Rubin.

Hvordan engagerer vi os i hinanden i fremtiden? Hvordan sikrer vi en god demokratisk dialog? Vi fejer fordomme af bordet og koncentrerer os om det, der løfter os og udvikler Danmark. Og vi har også en test klar – deltagelsestesten. I finder mig lørdag på Demokrati Scenen, hvor vi i sammen med andre gode folk har deltagelse og aktivisme på programmet.

Hvad skal du mon opleve på Folkemødet? Skriv gerne ind herunder. Og husk, at Folkemødet og dets dagsordner rækker ud over Allinge og Bornholm og skal leve hver dag og ikke kun, når vi mødes tre dage om året.

Vi glæder os til at se dig og/eller høre fra dig.             

Psst og PS: du finder alle vores arrangementer på vores website. Og på Folkemødets elektroniske arrangementkalender finder du alle detaljerne om alle aktiviteterne. Søg på "djøf" eller "demokratiscenen". Du kan også følge os og deltage på de sociale medier på: #djøf og #fmdk og #demokratiscenen.

Godt Folkemøde! 

@ninabarfod & @frederikiuel

 

fiu

Frederik Iuel

Chefkonsulent

Jeg blogger om karriereudvikling og jobliv. Det er karrierens store og små dilemmaer, som jeg er nysgerrig på. Via mit job som coach, rådgiver og facilitator møder jeg dagligt alle slags spørgsmål om karriere. Jobskifte, relationer, at finde retning i karrieren og at være leder – er nogle af de temaer, som jeg typisk beskæftiger mig med og interesserer mig for.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.