]]> ]]>

Djøf blog

Jobflirt med succes i sommerferien

Antallet af jobannoncer er lavt i juni, juli og august. Jeg har sat mig for at undersøge, om det betyder, du skal skrue op eller ned for jobsøgningen.

Af Michael Gravenhorst Grimm

Jeg bliver tit spurgt, om det kan betale sig at søge job i sommerferien. Og jeg har været i tvivl. For er virksomhederne helt lukket ned, eller har du en reel mulighed for at komme i jobdialog med dem?

Mit umiddelbare gæt var, at virksomhederne og deres ledere ville være ramt af sommerferie og først i august ville være tilgængelige for jobsøgere. Alle ved jo, at antallet af jobannoncer er lavt i juni, juli og august.

For at teste det har jeg kontaktet en række virksomheder og deres ejerledere, ledere og HR-ansvarlige. Jeg har med vilje satset på de små og mellemstore virksomheder med vækst, hvor du som akademiker kan gøre en stor forskel.

Jeg har spurgt virksomhederne:

  • Hvad gør I med uopfordrede ansøgninger i sommerferieperioden?

  • Hvor mange uopfordrede ansøgninger får I generelt i løbet af året?

  • Hvad gør I med de uopfordrede ansøgninger?

Jeg har fundet følgende gennemgående tendenser:

Virksomhederne gemmer de gode og kvalificerede ansøgninger

Jeg fik svar som:

”Hvis der kommer en opsigelse, er det hurtigere, lettere og billigere at tjekke de uopfordrede ansøgninger, inden vi igangsætter annoncering”

”Vi gemmer de uopfordrede ansøgninger, og vi får ikke flere, end at vi gennemser dem, når vi har behov for en ny medarbejder”

 

Virksomhederne er ikke lukkede hele sommeren

Ejerledere, nøglepersoner og HR-ansvarlige er også tilgængelige i sommerferien. De svarer generelt på mails fra jobsøgere.

”Vi holder kun helt lukket i 2 uger – resten af perioden er vi bemandet ”

”Vi lukker ikke ned i sommerferien – vi er en international virksomhed”

 

Du kan godt komme til samtale i sommerferien på en uopfordret ansøgning

Hvis du har sat dig ind i virksomhedens produkt/ydelse og kan vise din værdi over for virksomheden – og du rammer et behov – så vil du ofte blive inviteret til en kort samtale.

En IT-chef sagde: ”Det koster en time af min tid, og det var sådan, jeg selv kom sidelæns ind i jobbet. Jeg kontaktede virksomheden, kom til en kort samtale og blev ansat”

”Vi vil ikke miste den perfekte profil, hvis vedkommende søger i sommerferien – derfor kalder vi ind”

 

Virksomhederne får generelt meget få uopfordrede ansøgninger

De svar, jeg fik, viser, at der er meget få om buddet mht. uopfordrede ansøgninger:

”Vi er så meget niche, så der er ingen uden for branchen, der kender os”

”Alle tror, vi er udenlandske, fordi vi har et engelsk navn og en .com-adresse, men vi skriger på arbejdskraft”

”Vi får måske 1 uopfordret ansøgning pr. måned”

 

Og så lige et par tips og tricks fra dem, du gerne vil i dialog med:

  • Ring inden du sender noget – hvis vedkommende ER på sommerferie, når du sender din uopfordrede ansøgning, vil du ikke ligge nederst i mailstakken

  • Hvis vedkommende er på arbejde, så prøv at få lov til at aflevere din ansøgning ”analogt”. Det vil sige, at du in person møder op i virksomheden. Det har større gennemslagskraft end ved blot at sende pr. mail.

  • Lav en grundig research af virksomheden – brug LinkedIn, erhvervsdatabaser (fx i Djøfs jobværksteder i Kbh. og Aarhus), opsøg og deltag i netværk, messer og arrangementer eller….

 

Så mit råd til dig er: Jobflirt i hverdagene hele sommeren og dyrk stranden i weekenden.

God sommer

 

mgg

Michael Gravenhorst Grimm

Konsulent

Stoppede i Djøf juni 2018

 

Jeg blogger om, hvordan du som jobsøger kan trænge igennem hos virksomhederne. Jeg har rådgivet mange jobsøgere og har selv været der – jeg kender de mange krav, forhindringer, op- og nedture samt udfordringer, man står over for.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.