]]> ]]>

Djøf blog

Analysér dit netværk og få højere performance

Se med nye øjne på dit netværk gennem en analyse af dit personlige netværk, og bliv en bedre leder.

Af Christian Ahlefeldt-Laurvigen

Jeg afholder workshops i Djøf, hvor ledere analyserer deres personlige netværk. Min erfaring er, at workshoppen giver lederne et unikt indblik i, hvem de er, og hvad de prioriterer som leder – set gennem deres personlige netværksrelationer. De ser mønstre og huller i deres netværk, de ikke var bevidste om.

Mit ærinde med at tage det op på bloggen er at vise, hvordan du kan lave en analyse af dit netværk og finde ud af, om du har det rigtige netværk, og om du bruger det godt nok. Et stærkt netværk et ikke nødvendigvis et stort netværk. Det, som har betydning, er kvaliteten af netværket. Mange oplever et ”gap” mellem de personer, de har samlet i deres netværk, og de profiler, de har brug for, hvis de skal realisere deres vigtigste personlige eller forretningsmæssige mål. Et stærkt netværk bidrager både til høj performance og høj arbejdsglæde. Det både udfordrer og støtter lederen i at opnå det, lederen vil.

Hvordan virker dit netværk?

Ikke mange ledere har lavet en systematisk analyse af, hvem de har i deres netværk, hvor stærk relationen er, og i hvilket omfang netværket understøtter dem i at arbejde i retning af deres vigtigste mål. Men analyseprocessen er i udgangspunktet relativ enkel.

Lav en liste på 12-18 personer, som du kender, og som kender dig. Det skal være mennesker, du har en positiv relation til. Du vil hjælpe dem, og de vil hjælpe dig i forhold til arbejdet. Det kan f.eks. være tidligere kollegaer, nuværende kollegaer, samarbejdspartnere, venner og familie. Placér dem i en cirkel, som består af seks kritiske områder:

 
 
 
 
 
 
 
 

 

  1. Personer, som giver adgang til nye informationer eller ekspertise
  2. Personer, som giver adgang til uformel og formel indflydelse og magt
  3. Personer, som giver feedback på din udvikling
  4. Personer, som støtter dig personligt
  5. Personer, som medvirker til at give dig mening og retning
  6. Personer, som fremmer din work-life-balance.

Når du har placeret personerne i cirklen, så se på, hvilke områder du har dækket, og spørg dig selv: Hvordan matcher personerne dine tre vigtigste forretningsmål det kommende år? Hvis der er huller eller behov, du ikke har dækket, hvem skal du så bruge mindre tid på, mere tid på andre eller overveje at tage kontakt til?

Inden jeg næste gang skal afholde workshop om lederens personlige netværk, håber jeg, at du vil bruge et minut eller to på at dele dine umiddelbare tanker om at bruge dit netværk til at nå personlige og forretningsmæssige mål. Jeg hører især gerne, hvad du ser som den største udfordring?

cal

Christian Ahlefeldt-Laurvigen

Chefkonsulent

Er ledelses- og netværkskonsulent. Faciliterer leder- og topledernetværk samt workshops. Har passion for gode spørgsmål og samtaler om ledelse i bevægelse, det personlige lederskab og virksomheden som et løst koblet system af formål og relationer i en digital tid.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.