Djøf blog

Kan det betale sig at søge job uopfordret

Et blogindlæg der sætter fokus på uopfordret ansøgninger - og om det kan betale sig.

Af Tom Hedegaard

JA!

Det var det korte svar. Her kommer det lange.

Det kan i høj grad svare sig at søge job uopfordret. I en undersøgelse fra konsulenthuset Ballisager svarede 74 % af arbejdsgiverne ja, når adspurgt om de har prøvet at ansætte en kandidat, der søgte uopfordret.

Statistikken er foretaget på hele arbejdsmarkedet, og er således ikke specifik for djøfere. Men tallet er så overbevisende, at der er god grund til at tro, at det også ser positivt ud i forhold til os.

Timing viser sig at være den vigtigste årsag til at den uopfordrede ansøgning gav pote. Hele 72 % af arbejdsgiverne har angivet det som en af årsagerne til, at den jobsøgende havde held med sin ansøgning. Den næsthøjeste årsag er en anbefaling gennem sit personlige netværk. Der er dog langt fra de 32 % som angav dette som en af årsagerne til at det lykkedes, og så op til de førnævnte 72 % som timing fik.

Hvad kan du så bruge alt dette til? Her er mine råd:

  1. Det kan svare sig at bruge krudt på uopfordrede ansøgninger – så gør det!
  2. Det er vigtigt, at du forsøger at time din uopfordrede ansøgning, så den kommer på det rette tidspunkt. Dette kan være i forbindelse med at virksomheden har fået en stor ordre, vækster, foretager en omorganisering eller måske ved du, at de står overfor en specifik udfordring, som du kan byde ind på.
  3. Hold dig derfor orienteret. Brug nettet til at holde dig orienteret om virksomheder du finder interessant. Følg dem på LinkedIn - og selvfølgelig skal din profil spille. Brug top1000.dk til at søge brancheviden og følg med i erhvervssektionerne i aviserne.
  4. Hvis muligt, så brug dit netværk. En personlig anbefaling er ALTID guld værd. Dette gælder både når du søger uopfordret, men i høj grad også ved opslåede stillinger.
the

Tom Hedegaard

Chefkonsulent

Lad os dele vores viden og erfaring. Jeg starter ud, da jeg i mit daglige arbejde er i kontakt med mange djøfere. Det giver mig forudsætningerne for at bidrage med mine perspektiver – og jeg vil gøre det i en fri tone.

Mit håb er, at du som læser er frisk på at gå i dialog.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Rasmus Andersen

Det kan helt klart betaling sig at søge uopfordret. For mig sender det et signal om man rigtig gerne vil have en job.
Jeg har selv lige ansat en ny medarbejder fra en uopfordret ansøgning.
Mvh Rasmus Andersen - Købermægler
http://www.xn--kbermgler-k3a7q.dk

Tom Hedegaard

Hej Rasmus
Helt enig - og tak for et eksempel fra din stol.
Mvh Tom


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.