Djøf blog

Søg uopfordret i sommerferien

Sommerferie kan være et godt tidspunkt at sende uopfordrede ansøgninger på.

Af Mette Sommer

Her den seneste uge har jeg personligt oplevet en stigning i antallet af henvendelser fra medlemmer, der skal til at forhandle løn, da de er blevet tilbudt nyt job. Det betyder, at der formentlig lander en del opsigelser rundt omkring på arbejdspladserne her i slutningen af måneden.

Min erfaring er, at arbejdsgivere ofte er tilbageholdende med at slå stillinger op i sommerferieperioden. Typisk fordi at de ikke har ressourcer til at afholde samtaler mv., da mange holder ferie. Det betyder, at mange stillinger ofte først bliver slået op efter sommerferien og først herefter starter ansættelsessamtaler mv. Så ofte vil det først være omkring 1. oktober, at den ledige stilling bliver besat.

Grib chancen

Dette kan være din mulighed for at få foden indenfor.

Måske kan du – ved at sende en uopfordret ansøgning – nå at snuppe jobbet, inden det bliver slået op? Det er ofte ressourcekrævende for arbejdsgiver at slå stillinger op, og derfor kigger nogle arbejdsgivere først i ”bunken”, for at se om de måske allerede har en egnet kandidat på hylden.

Eller så kan du i hvert fald vække deres nysgerrighed ved at sende en uopfordret ansøgning lige præcis i den periode, hvor de står og mangler en medarbejder, men endnu ikke har fået udarbejdet stillingsopslaget.

Hvis jeg var arbejdsgiver, ville jeg i hvert fald overveje at tage en samtale, hvis jeg pludselig stod med en ansøgning fra en egnet kandidat. For det kan betyde, at stillingen hurtigere kan besættes og der vil blive sparet en del ressourcer i forbindelse med opslag og ansættelsesrunder.

Skriv målrettet

Når du skriver en uopfordret ansøgning, er det vigtigt, at du målretter din ansøgning og dit cv til den konkrete arbejdsplads. Vis et match mellem det du kan og de opgaver som virksomheden har.

Du kan hente inspiration til din ansøgning og cv her.

God fornøjelse med jobsøgningen.

msa

Mette Sommer

Chefkonsulent

Jeg sparrer dagligt med medlemmer om deres arbejdsliv og karriere. Det er alt fra løn og ansættelsesvilkår til karriereovervejelser. Jeg har derfor bred erfaring med de udfordringer og muligheder, der er på arbejdsmarkedet og ved, hvad der rører sig af aktuelle emner.

Jeg vil løbende bringe nogle af disse emner op. Håber, at du er nysgerrig på at læse med.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Jesper

Fint nok, hvis det vedrører private arbejdspladser. Men de uopfordrede ansøgninger risikerer også at drukne i en sommerferie-indbakke. Og Offentlige stillinger skal opslås...

Mette Sommer

Kære Jesper

Mange tak for din kommentar.

Der er selvfølgelig risiko for at uopfordrede ansøgninger havner i en fyldt sommerferie-indbakke. Men der er også mulighed for, at man netop får gjort opmærksom på sig selv i en periode, hvor der er tid til at læse uopfordrede ansøgninger og hvor der måske netop er et aktuelt behov.

Det er korrekt, at offentlige stillinger skal slås op. Dog er der en undtagelse hertil. Opslag kan undlades i forbindelse med ferieafløsning, vikariater og anden kortvarig beskæftigelse, der ikke forventes at overstige 1 år. Derudover så kan der være en mulighed for at arbejdsgiver ser med positive øjne på, at man viser interesse for dem og så eventuelt gør opmærksom på, hvornår de så slår en stilling op.

Venlig hilsen
Mette Sommer, Djøf


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.